Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Combi Scout? Ne, Outdoor!

Aleš Dragoun
Diskuze (38)
O Superbu Combi v provedení Scout se spekulovalo dlouho. Škoda nám jej ale nakonec nenabídne. Místo něj je tu Outdoor.

Superb ve verzi Scout mohl mít klidně i vyšší světlost, Outdoor však nabízí pouze efektní šedé oplastování. Najdeme jej na obou náraznících, lemech blatníků, bočních prazích, jsou z něj i lišty na dveřích. Kryty podvozkových skupin jsou pak z plastu lakovaného pro změnu stříbrnou barvou. Přední nárazník má oproti běžným verzím navíc větší nasávací otvor a kulaté mlhovky.

Superb Combi Outdoor koupíte jak ve variantě s pohonem předních, tak i pochopitelně všech kol. Jen ke GreenLine se z logických důvodů dodávat nebude. Volit ovšem můžete ze všech motorů, které jsou k dispozici: benzinových TSI 1,4/92 kW, 1,8/118 kW, 2,0/147 kW a nepřeplňovaného šestiválce 3,6 FSI/191 kW. Příznivci nafty si určitě vyberou z trojice common-railových TDI: 1,6/77 kW a dvoulitrů se 103 nebo 125 kW.

Žádný teréňák to tedy rozhodně není. Ve spojení s paketem pro špatné cesty a pohonem 4x4 by se ovšem dle slov automobilky měl blížit vlastnostmi mimo asfalt Octavii Scout. Musíme ovšem na druhou stranu přihlédnout k větším rozměrům a delšímu rozvoru Superbu.

Nic to nemění na faktu, že na naše rozbité okresky či polní cesty při výletech do přírody se Outdoor bude hodit bez problémů a podvozek a motor neutrpí tolik škod jako běžné varianty. A navíc: celek vypadá alespoň na prvních zveřejněných fotografiích velmi stylově. Paket lze již objednávat, cena dosud bohužel v oficiálních tiskových materiálech automobilky chybí.

Druhá generace Superbu se prodává čtyři roky. Jen za ten loňský si jich zákazníci koupili přes 100 tisíc, což je určitě úspěchem.

Aleš Dragoun
Diskuze (38)
5. 6. 2012 11:56
brrr
vam se to nekomu libi? standardni Superb kombi je pro me krasne auto, ale tohle me pripada jak nejaky pokus o Superba Junior
Avatar - Parda71 (BMWfans)
5. 6. 2012 09:45
Re: Superb Cross
Já si taky říkal, že tam je buď jen pár změn, nebo to je identické.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
5. 6. 2012 09:44
Re: Není tohle
Ano :yes:
Avatar - Parda71 (BMWfans)
5. 6. 2012 09:43
Re: Osobní setkání
V pořádku ;-)
Avatar - Merrill
5. 6. 2012 00:07
mně se ten plastik líbí
to oplastování bez laku se mi zdá jako praktická věc i například do města, protože exponovaný části jako nárazník nebo blatníky jsou z praxe fakt lepší bez laku. Jinak světlá výška se v Praze využije taky (člověk tolik nemusí přemýšlet o debilně vysokých obrubnících) . Superb v sedanu považuju za vrchol nevkusu, ale kombajn s tímhle "kitem" nevypadá špatně, i když za ty prachy by byl passat v kombíku asi zajímavější, jinak čtyřkolka je zbytečný luxus (teda když nebydlíte na horách).