Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb III se začala odhalovat, máme první detaily

Ondřej Chamilla
Diskuze (259)
Třetí novodobá generace modelu Škoda Superb se ukazuje na prvních oficiálních snímcích. Po interiéru tak máme i pohled na automobil z ptačího pohledu či detail světlometu. Odhalení celého vozu proběhne 17. února.

První fotografie nové generace vozu Škoda Superb, modelu střední třídy, nám mají ukázat propracované detaily. Na jedné z fotografií kupříkladu konečně vidíme přesnou podobu napojení světlometu na masku chladiče. Zároveň lze rozpoznat český křišťál ukrytý za krycím sklem, který ovšem nesvítí, má pouze ozdobnou funkci.

Vůz bude vybaven xenonovými světlomety s diodami pro denní svícení, přičemž podsvětleny budou i pruhy v dolní části samotného světlometu. Zároveň je ze snímku patrné, že celý světlomet je zapuštěn do karoserie, všemu vévodí ostré hrany a na spodním vnějším rohu je výstupek pravděpodobně pro blinkry. Odhalila se také kapota, která má několik prohnutí a směrem od středu do boků postupně klesá, přičemž výrazně skloněná je i celá příď.

Neméně zajímavý je pohled na tvary vozu z ptačí perspektivy. Vidět lze výrazně roztažené blatníky, které by měly zaručovat správný přikrčený postoj. Dále zaujmou aerodynamické linky střechy, zadní svítilny zasahující až do boků či žebrování v masce chladiče, na které navazuje osvětlené žebrování na spodní části světlometů.

Na dalších fotografiích lze spatřit detailně strukturu křišťálu v předních světlometech či právě žebrování masky chladiče. Automobilka říká, že Superb bude šperkem mezi vozy střední třídy.

Za poslední čtyři roky se v Česku prodalo zhruba 4500 Superbů ročně, v roce 2014 to bylo konkrétně 4406 exemplářů. Jen za letošní leden přibylo dalších 427 kusů, což je pro model na konci svého životního cyklu velký úspěch. Celkově automobilka od roku 2001, kdy přišel první novodobý Superb, svým zákazníkům dodala více než 700.000 vozů tohoto jména.

Slavnostní (statická) světová premiéra automobilu Škoda Superb se odehraje již za čtyři dny, v úterý 17. února v pražském Fóru Karlín, kde nebudeme chybět, abychom vám odtud přinesli informace. Jak se ze zveřejněných detailů zdá, bude se rozhodně na co dívat.

Ještě dodejme, že třetí generace Superbu má stát na platformě MQB, přičemž s výjimkou dvakrát přeplňovaného turbodieselu bude sdílet pohonné jednotky se současnou generací Volkswagenu Passat. Automobilka slibuje zachování obrovského prostoru na zadních sedadlech, výrazně zlepšit se však má šířka interiéru.

Ondřej Chamilla
Diskuze (259)
Avatar - Emel
16. 2. 2015 23:02
Re: Už je to tady!
Pokud koukneš na loňský rok, tak to bylo s odřenýma ušima (myslím to tradiční druhé místo za Golfem).
Avatar - Informátor
16. 2. 2015 19:58
Re: Už je to tady!
:yes:
16. 2. 2015 09:29
Re: začína to dobre
o predajoch nepochybujem, ani som sa nikde tak nevyjadril, že o nich pochybujem
Avatar - milioner
15. 2. 2015 21:20
Re: Kolenovrti a nepřejícníci...
Souhlasím a dodávám: Škoda vyrábí slušně stavěná auta,s lehce podprůměrným designem,technologií wv mírně opozaděnou,to aby Passat a Golfoid byli patřičně na "výši". Prostě derivát pro méně solventní.Tak místní diskusní bitvy jsou na nic. Bychaří nic nekoupí,jen si tahají trika s gumou přes pupek. Apropo,Superb je uvnitř o centimetřík širší Octávia a o fous "luxusní". Ve světovém měřítku jen šedá myš.Za prodejní cenu slušně vybaveného Suprba je o dost lepších aut kolkolem velmi mnoho.Troufnu si říci,že i jízdně a i přidaná hodnota značky;např MB C 200 BlueTEC sedan,BMW,Ford atd.
Obdivuji maločecha,co si koupí Š-Superba za 800 000.-kč až 900 000.-kč.
Před takovými nezbývá než smeknout a uvolnit rychlý pruh.
U Fabiánistů,kteří mají v rámci svého vzdělání malicherné mzdy a kupují za 300 000.-kč litrovou hrůzu(myšleno motor) mi však rozum zůstává stát......při vědomí,že za menší či stejný peníz konkurence nabízí více-více všeho. :-)
15. 2. 2015 17:53
Re: Už je to tady!
Já si tady pamatuji kecy typu: Focus je jak asijské auto, to se v Evropě nebude prodávat. A spoustu dalších chytrých poznámek.