Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Vision 7S vykreslena v sériové podobě. Koukáme na budoucí elektrický Kodiaq?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Mladoboleslavští nás upozornili, že produkčního auta vycházejícího z konceptu Vision 7S se dočkáme nejdříve za několik let. Přesto se můžeme podívat, jak by asi mohlo vypadat.

Samozřejmě je to zásluhou nezávislého tvůrce, konkrétně našeho kolegy a grafika Honzy Lušovského. Škoda představila koncept Vision 7S tento týden, je to studie nabízející pohled na nový designový jazyk značky a několik chytrých nápadů, za které bychom se vůbec nezlobili v sériové produkci. Kromě toho automobilka představila také nové logo.

Škoda chce do roku 2026 představit trojici nových elektromobilů. Malý městský crossover, kompaktní SUV a sedmimístný rodinný přepravník po vzoru výše zmíněného konceptu. Byť jeho příjezd očekáváme až za několik let, rádi zkusíme odhadnout, jak by takové auto asi mohlo vypadat.

Video se připravuje ...

Tvůrce nám detailně popsal všechny provedené změny. Můžeme si všimnout, že přední maska má orámování a je o něco vyšší. Mírně je upraven rovněž tvar předních světel, naznačené písmeno T je méně zřetelné. Jiná je rovněž grafika svítilen vzadu. Mezi další „sériové“ úpravy patří tradiční sloupky dveří a tedy i klasické otevírání. Zároveň vůz dostává běžná zpětná zrcátka namísto kamer. A chybět nesmí ani zadní stěrač.

Dlužno říct, že naše přetavení konceptu do produkční podoby vychází jen a pouze z fantazie grafika. Uvidíme, jak nakonec „elektrický Kodiaq“ (byť koncept je s délkou přes pět metrů ještě výrazně větší) bude vypadat. Dozvědět bychom se to měli nejpozději za čtyři roky.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

3. 9. 2022 17:21
Re: kokodák
V6 od Mazdy? Leda tak v v autobazári ;-)
3. 9. 2022 14:47
Re: kokodák
Kodiaq takhle vypadat nebude, styl modern solid dostanou až další modely...
3. 9. 2022 08:58
Re: kokodák
S tou poslední větou naprosto souhlasím :yes:
Avatar - del42sa
3. 9. 2022 07:43
kokodák
tedy pokud tak bude opravdu vypadat, tak ten hnusný C-sloupek a obludná zavalitá záď tomu fakt nepomáhají. A když k tomu přičtu nechutně vysokou cenu a pohon pouze na baterie, tak je to skutečně propadák roku a jistější bude pořízení vozu od nějakého korejského výrobce nebo nějaký V6 od Mazdy :-!

btw: Číňané kupují divize automobilek vyrábějící spalovací motory. Až elektromobilita zkrachuje, budou mít všechny trumfy...Vyvolali covid a vydělali na rouškách ...Teď nám prodávají ruský plyn....a za pár let nám budou prodávat auta se spalovacími motory...

No, nejsou blbí ;-) narozdíl od EU a Němců, kteří celé to ekošílenství začali

Kdežto my tady v Evropě se soustředíme na zakrouceny vousy, green deal a gender policy....

https://www.autoforum.cz/…-vsechny-trumfy/

se závěrem článku lze více než jen souhlasit. Škoda ukázala svou designovou i technickou budoucnost. Připomíná Kie a potřeby Čechů míjí obloukem ....

https://www.autoforum.cz/…y-miji-obloukem/