Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovka přibližuje elektrické plány pro příští roky. Postaví sourozence Seatu el-Born?

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Mladoboleslavská automobilka by mohla postavit sourozence Volkswagenu I.D. a Seatu el-Born. O elektrické novince ale zatím finální rozhodnutí nepadlo.

Volkswagen má elektrický hatchback I.D., Seat v Ženevě ukázal sourozenecký el-Born. Oba vozy stojí na totožné platformě MEB, která se v příštích letech stane základem pro celou škálu nových elektromobilů. Přidá se k rodině elektrických hatchbacků také mladoboleslavská Škoda? Možné to je.

„Chceme vůz po vzoru I.D. a el-Bornu, ale musíme postupovat krok za krokem. Aktuálně máme jasně stanovený cíl,“ uvedl předseda představenstva Bernhard Maier a naznačil tím, že pro Škodovu jsou teď důležitější jiné elektrické produkty. Kupříkladu sériový Vision iV.

„Máme dva vozy, které v blízké budoucnosti dorazí na platformě MEB. Jeden je základní, ve druhém případě jde o jeho derivát. Hovoříme o sériovém Visionu iV se stylem kupé a regulérním SUV s konvenčně tvarovanou střechou. Oba vozy mají na trh dorazit do roku 2021,“ vysvětluje Maier.

Nové SUV-kupé bude vznikat na stejné lince jako Octavia, tedy v mladoboleslavské továrně. Vision iV je součástí strategie Škody, během které chce do roku 2022 uvést nejméně deset plně elektrických, plug-in hybridních a mild-hybridních vozů.

Maier zároveň potvrdil, že Škodovka si nadále pohrává s myšlenkou cenově dostupného elektromobilu na platformě MEB, jenž by vycházel ze vstupního provedení I.D. a dal by se pořídit za cenu dieselového Golfu. „Platforma je multifunkční a můžeme ji použít pro vozy různých velikostí a kategorií. Přemýšlíme o cenově dostupném autě. Pokud se na trhu objeví zajímavá příležitost, můžeme nabídnout řešení,“ dodává šéf Škody.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

22. 3. 2019 23:11
Re: Zbytečná zpráva
V podstate temer kazdeho, kdo dostane dostatecnou dotaci/danovou slevu pripadne dalsi vyhody. Jak je videt napriklad v Norsku, kde je e-Golf levnejsi nez Golf, mnoho lidi nad spatnymi parametry privre oko.
22. 3. 2019 14:39
Re: Zbytečná zpráva
To dá rozum. Proto takyTesla nestačí vyrábět. A ostatní roční produkce stále navyšují. Vlastně aha. Vy říkáte pravý opak než se ve skutečnosti děje. To je tedy divné..
22. 3. 2019 14:35
Re: Elektroharasenie
Milý pane bez rozhledu. V Číně se dnes prodá 2x více elektromobilů než ve zbytku světa. v USA produkují elektromobily po statisících. A tyto elektromobily se dováží do EU a prodává se jich tu co rok to dvojnásobek. Jestli něco bude příčinou masivního propouštění v automobilkách tak toto. A vy si myslíte, že příčina proč evropské automobilky začínají vyrábět elektromobily je EU ?? Naopak. Je to jediná věc co můžou vśichni dělat, aby v Evropě zachránili alespoň zbytky autoprůmyslu.
22. 3. 2019 14:12
Re: Nic nemůžeš dodat
kdes to cet? zdroj?? za 8 roku pokles o 15% a za dalsi pouhej rok o taky 15% a za dalsi rok dokonce o 20% ??? tedy prvnich 8 roku pokles cca o 2% rocne, ale desatej rok o 20% rocne, tedy 10x vic???? to postrada logiku klasicky kydani knoje, priste to lip promysli, takhle to je moc pruhlednej blabol
22. 3. 2019 11:23
Re: Nic nemůžeš dodat
Po tech 10 letech to prodas bud duchodci, kteremu 50% bude porad stacit, nebo si za 100-150 tisic vymenis baterku. Kdyz vidim, kolik lidi v mem okoli nasypalo penez do oprav par let starych benzinovych motoru nebo nedejboze naftovych motoru, tak myslim, ze ve vysledku ta baterka vyjde levneji.