Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slavný kuchař Jamie Oliver upravil Land Rover Discovery. Má z něj kuchyň!

David Bureš
Diskuze (6)
I z automobilu lze udělat perfektně vybavenou kuchyň. Disco Jamieho Olivera je dokonce vybaveno grilem a topinkovačem. Při jízdě pak vytluče máslo!

Britského televizního kuchaře Jamieho Olivera nemá smysl blíže představovat, i v českém prostředí je dobře známou postavou. Jakožto milovník vozů Land Rover a zákazník značky se Oliver spojil s britskou automobilkou, aby spolu postavili netradičně vybavený vůz, Land Rover Discovery upravený do podoby luxusní kuchyně.

Discovery postavený divizí SVO specializující se v rámci automobilky na stavbu unikátních automobilů tak disponuje snad vším, co profesionální kuchař potřebuje ke své práci. Ve středové konzoli má umístěn topinkovač, zatímco v motorovém prostoru se nachází speciální hrnec o objemu 4,7 litru na pomalé vaření.

Video se připravuje ...

U zadního okénka je dokonce i bylinková zahrádka schopná pojmout až osm různých rostlinek nebo držák na kořenky. Specialitou je též gril, mlýnek na maso, zmrzlinovač nebo půllitrový dávkovač olivového oleje. Všechny prvky jsou přitom navrženy, aby se vešly do netradičních prostorů auta a aby ladily s jeho designem.

V době vysokých cen másla pak mnohé nadchne fakt, že Discovery Jamieho Olivera zvládne při jízdě vytloukat máslo. Umístěn je v kolech, ve speciálním hliníkovém pouzdře o objemu pěti litrů, kam stačí nalít smetanu a auto se při jízdě postará o zbytek.

Speciální Disco ale myslí i na dobu, kdy už budete mít uvařeno. Ze zavazadelníku výsuvný pult na přípravu jídla s vařičem a dřezem tak doplňuje i plochá televize s úhlopříčkou 40 palců. Na ní tak můžete sledovat pořady vašich oblíbených televizních kuchařů, ať už konkrétně Jamieho Olivera, Zdeňka Pohlreicha nebo třeba Jirky Babici.

„Nikdy bychom nevěřili, že po nás někdo bude chtít kola schopná stloukat máslo. Práce s Jamiem byla obrovská zábava, chtěl skutečně posunout hranice toho, co bylo možné udělat s tímto všestranným vozidlem,“ říká o vozu ředitel SVO David Fairbairn.

Nejdůležitější zprávou je však ta, že upravený Land Rover Discovery je plně funkční. Jak v praxi funguje, můžete sledovat prostřednictvím třídílné série na youtubovém kanálu Jamieho Olivera, jejíž první epizoda byla odvysílána již tento čtvrtek.

David Bureš
Diskuze (6)
8. 10. 2017 09:05
Kuchtíci už i tady?
Oliver má štěstí, že se narodil v Anglii, kde je dobrých kuchařů asi jako prstů na ruce vysloužilého dřevorubce. Takže z něj snadno udělali "celebritu". Narodit se ve Francii nebo Itálii, tak by si ani neškrt.
8. 10. 2017 07:58
Jamie, robota sa domov nenosí ...
človeku môže z toho prcnúť. ;-)
7. 10. 2017 22:06
Re: Hej Machi,
No Autoforum je fakt už odpad..acz je oproti nim relativně ještě ok..
7. 10. 2017 19:45
Re: Hej Machi,
Pokud nekdo ve svem oboru funguje diletantsky, bude tak fungovat i v jinych. Tohle je ztracene, bohuzel.

Misto obratu k lepsimu se tak nejak dostali na uroven autofora.
7. 10. 2017 19:31
Re: Hej Machi,
..a tím by jsme byli ušetření trapných a ubohých reklam na škodofky..