Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart by mohl nabídnout SUV

David Bureš
Diskuze (7)
Nabídka značky Smart se v budoucnu rozšíří. Vedle elektrických modelů nebo silného ForTwo se zvažuje i malé SUV.

Smart dlouhá léta nabízel jen několik verzí dvoumístného modelu ForTwo, loni se do nabídky v rámci příchodu nové generace vrátil i čtyřdveřový ForFour. V budoucnu by nabídku mohlo dále rozšířit SUV.

„Pokud bychom měli rozšířit rodinu Smartu, segment SUV by byl určitě ten, kam stojí za to vstoupit,“ řekl šéf Mercedesu Dieter Zetsche. Malé SUV by v nabídce Smartu dávalo smysl, prodej SUV obecně roste, a tak by značka ráda využila tohoto boomu.

O příchodu SUV se znaky Smartu se poprvé mluvilo již před deseti lety, tehdejší projekt nazývaný ForMore byl ale nakonec ukončen. Důvodem byla nestabilní finanční situace Smartu – vývoj ForTwo byl nákladný, přičemž značka na jeho prodeji příliš nevydělávala.

S myšlenkou terénního vozu značka koketovala vícekrát, ForStars z roku 2012 byl konceptem zvýšeného minivozu, který značka nazývala Sports Utility Coupé (SUC). Koncept For-Us z tehdejšího roku byl zase pick-upem.

Pokud se SUV od Smartu skutečně dočkáme, nemáme podle Zetscheho čekat jen zvětšený ForFour. Další zvětšování současné platformy s motorem umístěným vzadu a pohonem zadních kol by bylo technicky náročné.

Zatímco vznik SUV v současnosti není potvrzen, jiné modely mají svojí budoucnost již jistou. Na podzim ve Frankfurtu má debutovat posílený ForTwo z dílny Brabusu. Příští rok pak budou představeny modely ForTwo a ForFour s elektrickým pohonem. Počítá se také s ForFour Cabriolet se shrnovací střechou.

David Bureš
Diskuze (7)
22. 4. 2015 14:06
Re: asi budem za exota
máš recht, rovno by to mohli hodiť do cars3, ale šak je to smart a nie GL
22. 4. 2015 13:56
Re: asi budem za exota
Zezadu dobrý, předek trochu jak auto z kreslené "diznijovky" :-)
22. 4. 2015 09:02
asi budem za exota
strašne sa mi koncept páči, viem, že som s týmto názorom v menšine, neva. Nemusím suv ani krosy (nech si žijú), ale toto sa mi páči a minimálne zvonka je to séria.
21. 4. 2015 22:41
Na hlavu...
Už im z tých SUV šibe, hlúpa móda.
Avatar - sorpersa
21. 4. 2015 20:53
500x
Tak na prvú šupu odzadu 500x jak vyšitý :-)