Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Snaží se Renault získat zpět prvenství na Nürburgringu?

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
Korunu krále ostrých hatchbacků na legendární Severní smyčce Nürburgringu si nedávno vybojoval Seat Leon Cupra. Vypadá to ale, že předchozí držitel, Megane RS, se s tím nehodlá jen tak smířit.

Největší ze sportovních hatchbacků Renaultu je vůz, který ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. Megane v úpravě divizí RenaultSport je stále vzrušující, zábavný a velmi rychlý stroj. Není divu, že byl dlouhou dobu nejrychlejší předokolkou na Nürburgringu. Jenže s příchodem výkonnějšího Seatu Leon Cupra o tento prestižní post přišel.

Zdá se však, že takovýto stav by nemusel mít dlouhého trvání. Na mýty opředené závodní trati se totiž objevily dva faceliftované modely Meganu RS, které se po okruhu pohybovaly velmi agresivně, jako by naháněly každou setinku. Aspoň tak jejich jízdu popisoval majitel YouTube kanálu Touriclips. Porazit Leon Cupra ale rozhodně nebude jednoduché. O šest let starší Megane s deficitem 11 kW musí stáhnout celých osm sekund náskoku.

Jestli se dva Renaulty opravdu snažily o rekordní jízdu, se dozvíme možná brzy, ale možná také vůbec. Záleží na skutečnosti, zda se jim to povedlo. Ve třídě ostrých hatchbacků jsou ale i další zájemci o možnost honosit se nejrychlejším časem, kupříkladu dlouho očekávaná Honda Civic Type-R. Tato přetahovaná tak bude jistě dále pokračovat.

Ondřej Chamilla
Diskuze (56)
Avatar - JDM
10. 4. 2014 21:19
Re: marketing
a co takový video , bez stříhu a bez akčních super záběrů [odkaz]
10. 4. 2014 20:15
Re: Pomoze
To ale neznamená že je Cupra neporazitelná ;)
10. 4. 2014 12:47
Re: Pomoze
Ať se ti to líbí nebo ne, rekord platí a Leon je nejrychlejší. ;-)
Renaultu a dalším nic nebrání nasadit si ty stejné pneu a jet to zkusit na okruh znovu. Pravděpodobně to již dávno udělal, ale samozřejmě neuspěl. U Cupry nic ladit nepotřebujou, Cupra je totiž silnější než Megane. ;-) a to neokecáš zpochybňovači >:-[]
9. 4. 2014 22:12
Re: marketing
Závody na ringu jsou zajímavé, to souhlas, ale ty skutečné závody sportovních vozů face to face. Závody marketingových oddělení automobilek o to, kdo si nalepí označení nejrychlejší hatchback jsou pro srandu králíků.
Avatar - Ronault.
9. 4. 2014 21:53
Re: marketing
Wikipedie není patent na pravdu, naopak, je to OTEVŘENÁ encyklopedie.