Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sníh, písek, bahno. Podívejte se, jak se testuje nová generace Fordu Ranger

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Příští pick-up modrého oválu se pomalu chystá na premiéru. Ještě před svým debutem se poodhaluje v nové videoupoutávce.

Užitkový Ford Ranger je globálním modelem značky, které se prodává na více než 180 trzích. A navíc nová generace poslouží jako technický základ Volkswagenu Amarok. Není tedy divu, že modrý ovál novinku testuje v nejextrémnějších podmínkách, jak ostatně dokládá přiložené video.

A tak se testovací prototypy brodí bahnem, zdolávají písečné duny a jezdí bokem napřed po zasněžené ploše. Došlo i na tisíce hodin testování ve vlastní laboratoři, ve které je možné přizpůsobit podmínky „vozovky“ či teplotu všem destinacím napříč světem, aniž by tam auto muselo fyzicky být.

Ford však přiznává, že není nic relevantnějšího než data ze skutečných jízd. Právě proto absolvoval na nejrůznějších podkladech desetitisíce testovacích kilometrů. Pozvolné uvolňování informací a lákání na nový model nejspíš znamená, že premiéra novinky není daleko.

Modrý ovál však konkrétní nebyl, na přesný datum oficiálního odhalení si tedy musíme ještě nějaký čas počkat. Předpokládáme, že nový Raptor se světu ukáže v první polovině příštího roku, v té druhé už by se mohl objevit na evropských cestách. V Americe si musejí počkat o něco déle, tamní výroba má odstartovat až na jaře 2023.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 10. 2021 17:30
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/