Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Solaris získal zakázku na 300 autobusů pro Itálii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Solaris Bus & Coach zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku 300 meziměstských autobusů InterUrbino pro dopravce v Itálii.

Polský výrobce autobusů Solaris Bus & Coach má podle rámcové smlouvy v hodnotě téměř 110.000.000 Eur během čtyř let předat více než 300 vozidel podniku veřejné hromadné dopravy Cotral se sídlem v Římě.

V letošním roce hodlá Solaris zvládnout dodávku největší části vozidel z celkového počtu a plánuje předání 122 autobusů italskému dopravci. Vedle samotného prodeje vozidel tato transakce zahrnuje i údržbu všech autobusů po dobu deseti let.

Solaris do Itálie dodá dvanáctimetrové dvounápravové autobusy InterUrbino, které mají sloužit na regionálních linkách v Lazio, administrativní oblasti v centrální části Apeninského poloostrova.

Všechny autobusy pro Cotral budou vybaveny přeplňovanými vznětovými šestiválci DAF MX-11, disponujícími výkonem 240 kW a splňujícími emisní normu Euro 6.

Součástí jejich výbavy bude CCTV systém s pěti kamerami, umožňujícími řidiči sledovat prostor za vozem a rovněž i u prvních a druhých dveří. Autobusy se sedadly pro 49 cestujících mají disponovat účinnou klimatizací.

Zakázka pro Cotral je první takto velkou dodávkou meziměstských autobusů Solaris do Itálie. Doposud polský výrobce do této země dodal více než 500 městských i meziměstských autobusů a trolejbusů pro několik různých dopravců.

Ve dvacetileté historii společnosti Solaris Bus & Coach představuje dodávka 300 autobusů do Itálie druhou největší zakázku pro jedinou firmu po 320 autobusech Urbino pro Athens City Transport.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)