Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Speciální edice Cadillac XTS: Pro celebrity i pro nebožtíky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Cadillac představuje nová provedení své vlajkové lodi XTS, která využijí spíše firmy než soukromé osoby.

Divize Cadillac Professional Vehicles stojí za vznikem trojice novinek na základě velkého sedanu XTS, jehož sériové provedení mělo světovou premiéru na loňském podzimním autosalonu v Los Angeles.

Prvním z této trojice je Cadillac XTS Livery Sedan, který se na první pohled prakticky nijak neliší od standardního sériového provedení. Standardem pro tuto verzi je mimo jiné vzduchové odpružení zadní nápravy a třímístné zadní sedadlo. Připlatit si lze za vyhřívání předních i zadních sedadel, zatmavená zadní boční okna a třízónovou klimatizaci.

Cadillac XTS Livery Sedan je stejně jako standardní XTS poháněn 3,6litrovým vidlicovým šestiválcem s výkonem 224 kW a točivým momentem 355 Nm. Cílovou skupinu zákazníků pro tuto verzi mají představovat hotely a firmy, které pronajímají automobily s řidičem. Cadillac XTS Livery Sedan se tak má v těchto službách stát konkurentem a nástupcem Lincolnu Town Car. Ten opustil nabídku své značky s koncem modelového roku 2011.

Výrazně zajímavější než služební XTS Livery Sedan jsou dvě následující verze. První z nich je prodloužená limuzína a druhou je pohřební vůz. Cadillac se v případě této dvojice omezuje pouze na oznámení, že jsou limuzíny i pohřební vozy vyráběny ve spolupráci se specializovanými firmami. V případě prodloužené limuzíny nezapomíná Cadillac připomenout, že je dodavatelem vozů pro prezidenta Spojených státu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Avatar - Pekelná Micinka
7. 9. 2012 11:23
Re: XTS
No vlastně ano. Ona by taková havárie mohla být pro tu firmu likvidační, pozůstalým by se to nelíbilo. Tedy je tu ještě možnost, že by nebožtík ožil. To by pak pro změnu byli vděční až za hrob. Ps. Jestli si viděl Terminátora 3, tak víš, co hearse vydrží... >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
7. 9. 2012 11:19
Re: Nádhera
Ano, asi myslím to. Ok, dík za info.
6. 9. 2012 21:33
Re: XTS
:yes:
6. 9. 2012 21:29
Re: XTS
Z bezpečnostních ? Vím, jak to myslíš, ale neudržím se - to jako aby se při havárii mrtvole třeba něco nestalo ? >:D
Avatar - PeterLuk
6. 9. 2012 20:12
Krása, Cadillac šlape
Podľa môjho názoru sú Cadillac a Jaguar súčasnými majstrami dizajnu (pekné autá robí aj PSA, Seat, Alfa, D3, Jeep a ďalší, táto dvojica je však podľa mňa absolútna špička). XTS, ATS aj SRX sú krásne autá, aj zvnútra. Navyše, ten predĺžený "Caddi" (alebo caddy?) je prvou limuzínou (predĺženou), ktorá sa mi skutočne páči. :yes: :yes: :yes: