Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Špionážní foto: Bugatti Chiron již jezdí jen mírně maskováno

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Dvojice prototypů chystaného Bugatti Chiron byla zachycena již v produkční karoserii v běžném provozu. Vůz bude opět patřit k těm nejrychlejším na planetě díky výkonu okolo 1.100 kW.

V tyrolském městě Lavis byla zachycena dvojice testovacích Bugatti Chiron. Vozy jsou stále maskované, nicméně pod povrchem se již ukrývá produkční karoserie, která má nést prvky konceptu Vision Gran Turismo. Zaoblená záď Veyronu je pak ta tam, novinka sází na sportovnější linie po vzoru závodních vozů.

Prototypy na obrázku mají rozdílně řešeny zadní svítilny, v tomto ohledu je maskování důkladné. Pod kapotou vozu se pak má opět ukrývat šestnáctiválec do dvojitého V, kombinovaný výkon však díky hybridnímu pohonu poposkočí na zhruba 1.500 koní (1.103 kW). Očekávat máme kromě čtyř turbodmychadel i elektrický kompresor.

Oficiálně se má Chiron představit na ženevském autosalonu v březnu 2016. Očekává se limitovaná série 500 kusů, přičemž cena vozu atakuje astronomickou hodnotu 2,2 milionu dolarů, tedy v přepočtu zhruba 54 milionů Kč. Z hlediska výkonů by měl být vůz schopen zrychlit z klidu na sto kilometrů v hodině za 2 sekundy a maximální rychlost má činit 450 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
31. 10. 2015 08:10
Re: Zítřejší článek
Nemluvě o tom "drobném" rozdílu, že Bugatti nic jiného nedělá. Pokud bys chtěl skutečně ušetřit peníze, musel bys zavřít krám.
Avatar - Ada je zase tady
30. 10. 2015 22:40
Re: Výkon
megawatt dá pražská tramvaj při rozjezdu do kopce :-)
Avatar - speedfred
30. 10. 2015 20:29
Výkon
pri takomto vykone by to mali uz udávať v megawattoch.
Avatar - 3_diamanty
30. 10. 2015 17:56
Re: Zítřejší článek
z tohto pohladu ano... suhlas......

a na druhej strane .... z ineho pohladu..... ved ono chiron je uz vlastne hotovy ze jo..... a nacpali do jeho vyvoja uz tolko neskutocnych penazi ze aj keby ho uz chceli zrusit tak nemozu.... to by sli proti sebe... vyvoj predsa len uz nieco stal tak skoda by to bolo cele zrusit teraz
30. 10. 2015 17:19
Re: Zítřejší článek
to nie. Viacerí sa pýtali, prečo neodstavia radšej chiron ako rumster, ale je to logické. Ak odstavia rumster, ušetria a nikto si to ani nevšimne. Ak by odstavili chirona, písalo by sa o tom jak o dýzlgejte. Nemohli si dovolit odstavit klenoty ako širák a fejtón, to by bol sakra zlý signál.