Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další sporťák od BMW je tu. Koncept nové Z4 na první fotce!

David Bureš
Diskuze (12)
Nástupce roadsteru Z4 vyvíjí BMW ve spolupráci s Toyotou. Ta na základech společné techniky postaví novou generaci Supry.

BMW v letošním roce klade velký důraz na svoji tradiční sportovní image. Po představení studie chystaného kupé řady 8 se blíží premiéra dalšího sportovního konceptu. BMW Z4 Concept už tento týden poprvé ukáže tvary nové generace stejnojmenného roadsteru.

Zatím tu máme připravovaný koncept na první fotografii, která částečně odhaluje jeho příď. Ta nabídne velice široké „ledvinky“ doplněné o světlomety s netradičně pojatýma „andělskýma očima.“ Nejsou vedle sebe, ale stoupají šikmo vzhůru.

Přestože se před zahájením sériové produkce některé detaily ještě změní, koncept už bude mít velice blízko produkčnímu modelu, a tak díky zveřejněnému snímku už máme dobrou představu, co od roadsteru s interním označením G29 čekat.

„Koncept ze všech stran a ve všech detailech vyjadřuje nový designérský jazyk BMW. Od dynamické přídě, k úderným bokům, až k čistě řezané zádi, pár linek a jemná souhra mezi povrchy stačí k vytvoření pocitu síly a emocí,“ říká k tvarům konceptu vedoucí designu BMW Group Adrian van Hooydonk.

BMW Z4 Concept se světu představí již zítra, ve čtvrtek 17. srpna, a to v kalifornském Pebble Beach, při příležitosti tamějšího Automobilového týdne v Monterey. Do prodeje pak nová Z4 vstoupí v průběhu roku 2018.

Roadster se stahovací plátěnou střechou byl vyvíjen ve spolupráci s Toyotou, která na jeho bázi staví kupé Supra. Pro Z4 se počítá s přeplňovanými motory, dvoulitrovým čtyřválcem a třílitrovým šestiválcem, dlouhodobě se spekuluje také o hybridním modelu s technikou od japonské automobilky. Pro Z4 bude podle posledních zpráv k dispozici jak osmistupňový automat, šestistupňový manuál.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - Brumbal
17. 8. 2017 12:09
Re: No konečně
>:D Nj mentalne zamrzly jedinci v detstvy co neumej argumentovat davaji minuska v komentech, jen si posluste chudacci :-)
17. 8. 2017 10:34
Re: Pekne prvni foto
Takže si měl pravdu, už je odhaleno.
Avatar - Brumbal
17. 8. 2017 09:27
Re: No konečně
Neboj bude mit taky 4 hrnek jak Mustang, navic Z4 40i bude mit rychlosti zrychleni stejny nebo lepsi parametry jak o 100hp silnejsi V8 Mustang. To uz je bezna vec u soucasne generace eu sportaku ze ameriky potrebuji vetsi vykon aby stacily.
16. 8. 2017 21:22
Re: Pekne prvni foto
Tak tady mi taky nepřijde proporce s extra dlouhým čumákem a sedadlem ze kterehosahnes na zadní kolo. Ale to maskovani muze mast.
16. 8. 2017 21:20
Re: Pekne prvni foto
Tak uvidíme. Já právě čekám resp. sním o tom, že to bude vzhledové kombinace dlohocumakove první Z3 a pininfarinovo spidera z devadesátých let. Ale nic nevím, jen hádám a přeju si.:))