Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportec SPR1 v Ženevě: Jedno GTI v každém kole

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ve Švýcarsku neumějí vyrábět jen dobré hodinky. Více než slušné jsou i tuningové výstupy.

Švýcarský specialista na úpravy vozů Porsche proslul skutečně extrémními tuningovými kreacemi, zaměřenými na dosažení co nejvyšších výkonů. Ve stejném duchu se prezentoval i na své domácí výstavě.

Auto, nad jehož schopnostmi budete nevěřícně kroutit hlavou ještě dlouho poté, co kliknete na následující odkaz, se jmenuje Sportec SPR1. Jak vtipně uvádí sám tuner, na každém kole má výkon jednoho Golfu GTI a výsledem je, že tohle kupé zrychlí z klidu na 200 km/h za 8,0 s a dokáže jet přes 380 km/h.

Také Sportec SP 800 R vychází z Porsche 911, konkrétně z verze GT2 RS. Také v tomto případě se upravovalo velmi rozsáhle a důkladně, ale ve srovnání s SPR1 je to „bída“ – rozhýbete ho „jen“ na 373 km/h, zatímco zrychlení na stovku má 800 R horší jen o desetinku – 3,1 s.

A když se řekne Porsche, každému správnému „tuňákovi“ se dnes přece vybaví logicky SUV Cayenne, tak ani Sportec a jeho SP 580 na bázi verze Turbo není výjimkou. Navenek docela obyčejný „kujón“ s černými koly a sníženým podvozkem, ve skutečnosti ale opět důkladně přepracované auto, disponující výkonem 580 koní a točivým momentem 790 Nm. Na „esúvéčko“ parametry jako hrom.

Michal Fokt
Diskuze (0)