Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi Q3 - poslední snímky před premiérou

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Audi konečně uvede na trh menší SUV než Q5. Konkurent BMW X1 se ukáže již v dubnu na šanghajské autoshow. Na podzim pak vyrazí do Evropy.

Na Audi Q3 se čeká od představení konceptu Cross Coupé v roce 2007.

Sériová podoba nejmenšího Audi do lehkého terénu se od původní studie bude lišit jen v detailech.

Nejnovější špionážní fotografie dokazují, že základní rysy se ani za 4 roky nezměnily!

Technický základ poskytl tomuto Audi Volkswagen Tiguan. Motory tedy budou uloženy napříč, poháněna ale budou všechna kola s vydatnou pomocí mezinápravové spojky Haldex u zadní nápravy. Čínský trh dostane zřejmě verze s motorem 2,0 TSI, Evropa bude čekat na čtyřválce 2,0 TDI.

4,38 m dlouhé SUV bude stát na rozvoru náprav 2,6 m, šířka 1,8 m přibližně odpovídá Škodě Yeti, výška 1,6 m je ale o několik centimetrů menší.

Výrobu Q3 dostala na starost automobilka SEAT, jejíž výrobní areál nedaleko Barcelony není produkcí vozů španělské značky dostatečně vytížen. Na trh bude vůz uveden na podzim, světovou premiéru ale Audi nasměrovalo na dubnovou výstavu Auto Shanghai 2011. Auto.cz bude u toho!

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - Choochoo
22. 3. 2011 09:17
Re: Další patvar by Audi
Tak tak :yes:
U A1 se ukazalo, ze nektera mala auta maji image jako treba Mini a nektera si na to jen hraji ;-)
21. 3. 2011 22:30
Další patvar by Audi
No tak jestli to bude takhle vypadat. Tak to bude další nepovedené auto, jako A1. Celkově pojetí designu Audi se mi nelibí ale tohle je spolu s A1 asi vrchol nevkusu pro mě. Q7 je zas přerostlá obluda. Jen Q5 bych označil za celkem povedené...

Ale máto 4 kruhy, tak to musí byt přeci kára 8-s
21. 3. 2011 22:01
Pohlavek
To auto dostalo nějaký pohlavek, že je takové připo... Ten druhý pohlavek je někde v hlouby - Seat... no, no... to bude takové ex(eo)-audi.
Pro mě platí zlatá střední - Q5 (aneb 3x "ZA": tohle ještě ZAplatíš, přitom ZAujmeš a jako bonus i ZAparkuješ v obchoďáku).