Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW 1 Coupé a BMW 1 Cabrio - už asi nemají co skrývat

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Zapomeňte na kamufláž. Kvalitní snímky dostupných kupé a kabrioletů odvozených z BMW řady 1 jsou tady.

Na Severní smyčce slavného německého okruhu se minulý týden proháněly nové modely BMW řady 1. Tří a pětidveřové karoserie již známe a tak je čas na dvoudveřové varianty. Ti dobře informovaní z vás již tuší, že řeč je o novém malém kupé a novém malém kabrioletu. Jejich příchod je otázkou již jen několika měsíců, protože letní sezona je ideálním termínem pro vstup na trh.

Větší trojkový kabriolet nedávno dostal střechu, která je poprvé plechová a skládací, a tak se cena vyšplhala o nějakou tu tisícovku euro výše než u předchůdce. Rázem se tak udělal prostor pro dva nové modely. Kupé s originální BMW-siluetou bude mít pevnou střechu, kabriolet s čistým designem zase pro změnu klasickou skládací látkovou strechu. Právě tu vidíme bez viditelných kamuflážních pomůcek na dnešních fotografiích. Velmi skloněné přední sklo je společným znakem obou modelů a tak to má u sportovně laděného kompaktu s pohonem zadních kol být.

Není důvod předpokládat, že by se některý z motorů dodávaných do tří a pětidveřového BMW 1 neměl objevit v nových kupé a kabrioletech. Platit to bude velmi pravděpodobně i pro nabídku turbodieselů.

To nejlepší na závěr. První z modelů se objeví v prodeji překvapivě brzy - asi již během letošního léta. Audi ani Mercedes-Benz nic podobného v současné době nenabízí, takže v Mnichově mají na další úspěch zaděláno.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
24. 4. 2007 08:22
ZAUJIMAVE
...evidentne pevne skladacie strechy su len vecou mody...klasicka platena strecha ide opat do mody...vivat...
24. 4. 2007 08:04
Re: neviem neviem
Já to mám stejně ;-) :-O
Avatar - Pekelná Micinka
23. 4. 2007 23:14
Re: Cabrio no.1
Myslím, že oboje bude dobré. ;-)
23. 4. 2007 22:51
kombi ?
bude i 1 kombi ?
Avatar - Pekelná Micinka
23. 4. 2007 22:33
Re: Cabrio no.1
No kočička nevím, ale vrtulka jo. Souhlas, tohle si v Mnichově ohlídali a jak se zdá dají nám pěkné, vyvážené CC za dobrý peníze.