Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW M3 bude kupé, kabrio i sedan

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Nová generace BMW M3 se představí již příští rok. Naši fotografové zachytili první prototypy na vyjížďce v Německu, takže již nyní je zřejmé, že nový model bude mít opět propracovaný aerodynamický kit. Pod kapotou bude poprvé osmiválec.

Nová generace BMW M3 se představí již příští rok. Naši fotografové zachytili první prototypy na vyjížďce v Německu, takže již nyní je zřejmé, že nový model bude mít opět propracovaný aerodynamický kit obsahující nové nárazníky s integrovanými spojlery , rozšířené blatníky a čtveřici výfuků.

Pod kapotou by se měl poprvé v BMW řady 3 usadit vidlicový osmiválec, který bude odvozen od motoru V10 použitého v modelech M5 a M6. Zmenšení desetiválce se projeví na nižším zdvihovém objemu přibližně 4,0 l, ve srovnání s V10 bude menší také hmotnost motoru (údajně srovnatelná se současným motorem R6). Nejvyšší výkon se bude pohybovat někde mezi současným provedením M3 a výkonem motoru v M5, očekává se hodnota mezi 305 a 310 kW. Konkurence má však v záloze Audi RS4 (309 kW) a Mercedes C63 AMG (až 375 kW).

Standardně bude BMW M3 dodáváno s automatizovanou sedmistupňovou převodovkou SMG, za příplatek má být k dispozici šestistupňová manuální převodová skříň.

BMW M3 se představí jako klasické kupé, později příjde také kabriolet a do nabídky se po letech vrátí i verze čtyřdveřová sedan.

V přípravě jsou také slabší verze kupé s novým šestiválcem přeplňovaným dvěma turbodmychadly. Zajímavá bude bezesporu také verze Cabrio, poprvé také s pevnou skládací střechou.

Ondřej Láník
Diskuze (32)
24. 3. 2006 23:30
Re: The One
:yes: :yes: :yes: