Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW X6 - nové informace, nové fotografie (třetí sada fotografií)

Ondřej Láník
Diskuze (44)
Nové SUV z Mnichova bude větší a sportovnější než současné, již dost velké X5. Chystá se také hybridní provedení. Výrobu dostane na starost severoamerický závod ve Spartanburgu.

Podoba tajemného BMW X6 (E71) postupně krystalizuje. Automobil, který má být v hierarchii bavorských SUV nad řadou X5 (E54), bude využívat její techniku. Hlavní rozdíly? X6 bude ještě sportovnějším SUV než je X5, bude mít menší světlou výšku, větší šířku, 4,9 m na délku, ale shodný rozvor jako menší sourozenec. Interiér bude mít i přes značnou délku karoserie, místa pro cestujících jen ve dvou řadách, třetí řadu prakticky eliminoval tvar střechy, která se svažuje směrem vzad již od C sloupku. Zadní okno je vzhledem k celkovým rozměrům auta malé, jeho hrana je umístěna vysoko. Definitivní tvar je zatím stále tajemstvím, ale něco napoví tvarování otevřených druhých bočních dveří, na nichž je mnoho maskovacího materiálu.

Cenová strategie je snadno předvídatelná. BMW X6 bude dražší než X5, má konkurovat Audi Q7 nebo Porsche Cayenne. Pod kapotou nejlevnějších motorizací budou šestiválce, přičemž zejména ty vznětové jistě najdou mnoho příznivců. Jistý je také benzinový osmiválec, nad víceválcovými motorizacemi stále ještě visí otazník. Jistý je příchod osmistupňové automatické převodovky a mild-hybridu s technikou vyvinutou spolu s Mercedesem, v plánu je ale také spolu s GM a Mercedesem vyvinutý dvourežimový full-hybrid, schopný provozu jen na elektrický pohon.

V tomto modelu by se měl objevit aktivní diferenciál Dynamic Performance Control, který pomáhá rozdělovat síly na kolech při jízdě v zatáčce nejen při akceleraci, ale i ve chvíli, kdy sundá řidič nohu z plynu.

Ondřej Láník
Diskuze (44)
2. 8. 2007 19:32
Re: SEX
Staci videt jen ten obrysy *.
2. 8. 2007 14:17
Re: Ujde to
Jo-na dalnici bude zacpa,budu to chtit jako vsichni ostatni v mensich autech objet pres okresky a v serpentinach na silnici siroky 3m budu brzdou provozu(potkam se s dalsim takovym)
1. 8. 2007 22:56
Re: SEX
:-) :yes:
Avatar - Falco
1. 8. 2007 19:19
Re: priserna *, ze-by napodobenina
Tak už se rozhodni lexiku - Honda nebo Focus?
1. 8. 2007 16:41
Re: SEX
Kulove. Zadek X6 se nepovedl ani nahodou, vepredu to bude mohutne a vzadu hruza. S novou MAZDOU 6 to ani nahodou nesrovnavejte, mazda vypada mnohem lip....... BMW slaplo vedle, zepredu ujde a zezadu NEUJDE.......