Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Druhá generace Hyundaie i30 - První foto

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Nejsou to ještě ani 4 roky, co Hyundai představil moderní hatchback i30. Jeho nástupce již nyní prochází klasickou sadou vývojových testů.

Špionážní fotografové poprvé zachytili druhou generaci Hyundaie i30 na silnicích. Stalo se tak nedaleko testovacího komplexu korejské automobilky za polárním kruhem. Ověřených informací je zatím málo.

Na první pohled je vidět, že si nástupce modelu, který vzniká i v Nošovicích, zachová klasickou karoserii hatchback se zadní výklopnou stěnou. Z pod těžké kamufláže vykukují nové světlomety s chromovanou lištou uvnitř - charakteristickým znakem všech modelů s designem Fluidic Sculpture. Záď se výrazně změní, vertikální koncové svítilny umístěné v rozích končí a nahradí je horizontálně orientovaná světla, jejichž část ponese výklopné víko.

Příbuzným nového Hyundaie i30 bude druhá generace Kie Cee'd. Každý z těchto automobilů ale dostane svou vlastní karoserii a ne pouze novou masku s jiným logem. Zatímco Hyundai zůstává u klasického řešení A-sloupku, Kia jde cestou obvyklejší v kategorii MPV - u A-sloupku bude nově malé trojúhelníkové okénko.

Premiéru nového Hyundaie i30 očekáváme na podzim 2012, na trh by se mohl dostat již v závěru roku 2012 nebo v první polovině roku 2013.

Ondřej Láník
Diskuze (9)
15. 2. 2011 18:51
Re: Doplním...
No doufám, že konečně bude nabízet i30 to, co je u konkurence v této třídě běžné - jako třeba xenony apod. Taky by potěšily takové maličkosti, jako možnost otevřít/zavřít okna klíčem a spousta dalších drobností...
15. 2. 2011 16:42
Re: Nová i30
Jak praví mich77, není to žádný Accent/Verna. Jednak k tomu dospěl samotný carscoop na tom mém prvním odkazu - a ti hoši měli možnost si v Kanadě Accent při premiéře prohlédnout. Za druhé sem dávám odkaz na "kanadský" Accent MR2012 (ne na loňskou pekingskou Vernu) - při pohledu na zadní světla hatche je jasné, že mají jinou polohu i tvar než u i30 na zdejších spy fotkách: [odkaz] . Ano, nový Accent se v hatchi celkově dost podobá stávající i30, což je matoucí. Jelikož ale i30 a Accent se nejspíš nebudou prodávat souběžně ve stejném regionu, tak si to zřejmě Hyundai lajsnul.
15. 2. 2011 16:00
Re: Doplním...
Tak tak pán má pravdu. už mám i kompletní auto, ale vzhledem k tomu kde pracuji ho tu nezveřejním. Nicméně se není na co těšit. Je to takový patvar.
15. 2. 2011 15:39
Re: Nová i30
Jestli myslíš odkazy od patrika, tak to není Verna, ale opravdu i30.
15. 2. 2011 14:45
Nová i30
Není to náhodou už představená Hyundai Verna ? Podle interiéru mi to tak přijde,ale je to jen můj názor.