Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Fiat Panda třetí generace míří do Frankfurtu (video)

Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Třetí generace oblíbené Pandy se blíží, my vám nyní přinášíme špionážní fotografie, podrobnější informace a video.

Malá Panda je ve výrobním portfoliu již od roku 1980, za tu dobu se stihly vystřídat jen dvě generace – ta první totiž sloužila až do roku 2003, kdy byla nahrazena modernější kulatější sestrou.

Třetí generace zachová podvozek s rozvorem o délce 2,3 metru (pochází z Fiatu 500), pokusí se však cestujícím na zadních místech nabídnout více podélného prostoru díky tenčím opěradlům sedadel. Příčně si cestující příliš nepolepší, nárůst do šířky mají mít na svědomí především tlustší, bezpečnější dveře.

Zavazadlový prostor by měl pojmout o několik desítek litrů více (Panda druhé generace nabízí objem 200 litrů), potěší dělené zadní sedadlo či za příplatek možnost sklopení opěradla i u sedadla spolujezdce.

Uvnitř najdeme lakované plochy po vzoru Fiatu 500, mezi prvky příplatkové výbavy mají patřit položky jako je vyhřívání sedadel, navigace či později také systém zamezující najetí do vozu vpředu. Bezpečnostní výbava by měla být poměrně bohatá, obsahovat bude čtveřici airbagů či ESP (zatím není jasné, zda jej dostanou všechny modely). Cílem jsou prý čtyři hvězdy v nárazových testech Euro NCAP.

Novinka bude veřejnosti představena na letošním autosalonu ve Frankfurtu, pod kapotou by měl být atmosférický čtyřválec o objemu 1,2 litru (52 kW), turbodiesel 1,3 (55 kW) i nové dvouválcové jednotky 0,9 TwinAir v atmosférické a přeplňované verzi (48 resp. 62 kW), silnější dvouválec pak i s možností spalování CNG (59 kW). Kombinovaná spotřeba má mít hodnotu 4,2 litru na 100 km, což je jen 99 g CO2 na kilometr.


Aleš Jungmann
Diskuze (12)
Avatar - jazva
5. 8. 2011 13:49
Re: panda
Ako sa hovorí: Výhovorka sa vždy nejaká nájde... :-)
5. 8. 2011 13:19
Re: panda
Jenže to zabila cenová politika a hlavně, v té době se auta kupovala "jinak".Cena byla problém....což teď imho nebude.Svět automobilní se mění....
Avatar - shamal
5. 8. 2011 10:54
Obrázky
Proč se tady stále objevují obrázky zamaskovaného auta a fotoshop brazilského Fiatu UNO, když AutoBild (patří tenhle server do stejné skupiny, ne?) a jeho sesterské magazíny už otiskly velmi pravděpodobnou podobu nové Pandy?
Avatar - jazva
5. 8. 2011 03:12
Re: panda
oni už tí prckovia raz z koncernu vyšli a žiadna sláva sa teda nekonala... Ja by som si radšej počkal a nie tu hneď vypisoval o problémoch iných.
Avatar - white label
4. 8. 2011 23:34
Re: panda
Souhlas...