Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Ford chystá modernizaci SUV Kuga

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Tři roky působení na trhu nutí Ford k přípravě větší modernizace modelu Kuga.

Jak praví klasik, dohromady není o čem vyprávět. Kuga se brzy dočká modernizace, stejně jako Mondeo, Galaxy a S-Max. Připravovaný technicko-estetický facelift zajistí snížení kombinované spotřeby a sladění designu s novými a inovovanými modely.

Designově by se mělo toto SUV přiblížit k novému Focusu, alespoň co se předního a zadního nárazníku týká. Špionážní snímky ale současně potvrzují, že se Ford nehodlá pouštět do žádných velkých akcí.

Nejistá je zatím budoucnost motorové škály. Pětiválcový motor 2,5 Turbo je již dnes v Kuze schopen plnit emisní standard Euro 5, ale je možné, že při nejbližší příležitosti dojde ke střídání podobném duchu, jako v případě S-Maxe nebo Mondea, kde se místo pětiválce nyní objevuje přímovstřikový motor 2,0 SCTi Ecoboost. Klíčovým parametrem bude zřejmě kombinovaná spotřeba.

Dalšího vývoje v oblasti spotřeby a emisí se dočkají také čtyřválcové turbodiesely TDCi.

Premiéra se očekává v nejbližších měsících. Je však možné, že si počkáme až do jara 2011, po tom, co odezní větší novinky (Focus, C-Max, Grand C-Max).

Ondřej Láník
Diskuze (3)
14. 9. 2010 14:20
RE
No mohli by udelat neco s tim zadnim zakoncenim vyfuku a ala difuzorem, vypada to strasne lacinně až cirkusácky. Ale jak to tak vidim z tech fotek, asi se to nestane.
14. 9. 2010 11:42
Re: pekne
seš dobrej, když to z toho poznáš, já tedy ne....no ale ty rovný světla, co jsou vidět, mně zrovna nenadchly, snad to opravdu nezprasí, ale jak slyším facelifting, svírá se mi žaludek.
Avatar - twistedTSD
13. 9. 2010 20:49
pekne
vidím, že změny budou minimální a to je dobře. Jen ji nezprasit