Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Jaguar XF v provozu (co asi zůstane ze studie?)

Ondřej Láník
Diskuze (39)
Fordova britská divize Jaguar se usilovně připravuje na uvedení nového klíčového modelu. Nástupce modelu S-Type už musí být úspěchem.

O novém Jaguaru se začalo v tisku hovořit před několika týdny, kdy bylo zveřejněno oficiální tiskové prohlášení, slibující zcela nové jméno. Studie CX-F prezentovaná na Detroit Motor Show se zase stala příslibem na lepší designérské časy. Konzervativní tvary se asi definitivně odporoučejí i v produkční verzi, která ponese označení XF. První snímky prototypů byly pořízeny tento týden v Británii a světové premiéra bude následovat údajně již letos na podzim na frankfurtském autosalonu.

Projekt s kódovým označením X250 cílí na zákazníky BMW řady 5. Současný model S-Type okouzlil svými barokními tvary spíše tradicionalisty, ale těch bohužel není tolik aby to značku uživilo. Obrat v tendencích prodejních statistik by měl přinést zcela nový model.

Očekává se, že pod kapotou budou opět šestiválce a osmiválce. Velmi pravděpodobné je uplatnění řadového motoru 3,2 R6 z Volva S80 a přepracovaného motoru 4,2 V8, který bude mít objem zvětšený až na 5,0 l.

Ondřej Láník
Diskuze (39)
Avatar - Lonestarstate
24. 1. 2007 18:41
Re: Pád impéria
Uvidíme. Jak moc rád bych se pletl. Kdyby aspoň trochu předělali ty přední světlomety... S tím předkem by se mělo ještě pracovat. Aston frčí, o tom není sporu. Ale taky se nachází v dosti jiné cenové skupině. V třídě, kde rodokmen se dodnes vyžaduje jako samozřejmost, aby se člověk vyvaroval faux-pas.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 1. 2007 14:13
Re: Pád impéria
Tak kdyby Jaguar vycházel z našeho trhu, tak skončil ještě než ho Sir Lyons založil >:D
Avatar - Pekelná Micinka
24. 1. 2007 11:38
Re: Pád impéria
úplný souhlas :yes: :-)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 1. 2007 10:37
Re: S-Type
:-) :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
24. 1. 2007 10:35
Re: Pád impéria
Ano bohužel, myslím že u velké části potencionálních zákazníků to tak bude. ;-\ ;-)