Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Jaguar XKR-S Extreme bude ještě silnější a rychlejší

Diskuze (4)
Jaguar testuje ještě ostřejší verzi svého nejrychlejšího modelu XKR-S.

Po slavné Severní smyčce Nürburgringu se prohání prototyp Jaguaru XKR-S s okruhovými úpravami. Nemaskovaný vůz na první pohled zaujme větším lízátkem, křidélky na předním nárazníku a velkým zadním křídlem.

To ale nejsou všechny změny. Jak pro Auto.cz potvrdil Frank Klaas, Global Head Of Communications, Jaguar připravuje model XKR-S Extreme, který dostane skořepinová sedadla, dvoumístný interiér a keramické brzdy. Britská automobilka tedy staví něco na způsob Maserati GranTurismo MC Stradale nebo Mercedesu C 63 AMG Black Series.

Nový vrcholný model by měl mít i silnější motor. Zahraniční média odhadují výkon až na 600 koní (441 kW), současné XKR-S má 550 koní (404 kW) a ostatní verze osmiválcového pětilitru s kompresorem 510 koní (375 kW).

XKR-S Extreme by se mělo představit nejprve jako koncept. Automobilka ale předpokládá, že o něj bude dostatečný zájem, a tak počítá se sériovou výrobou. Některé úpravy, především keramické brzdy, by mohly být nabízeny za příplatek i do dalších verzí Jaguar XK.

Diskuze (4)
Avatar - Dinar
24. 8. 2012 07:45
Re: Extreme XK
Jako jediný reálný důvod pro vznik Extreme vidím prodejní úspěch Black series, prostě si u Jagu řekli, pár věcí vyhodíme, nějaké to lízatko, trochu poladit motor cenu plus 50% a jako po limitce se po extreme jen zakouří.
Avatar - Pekelná Micinka
23. 8. 2012 23:03
Extreme XK
Měli sebrat odvahu a nějak razantněji to překarosovat, nehonit tolik výkon, ale hmotnost. Třeba zadní nárazník vypadá, že by zasloužil odlehčit, asi bude problém v pevnosti kvůli srážce, kdyby to nestavěli jako street legal, tak by se z toho dalo dostat víc.

PS. Nějak tu postrádám článek o XFR-S, které se údajně také chystá.
Avatar - Pekelná Micinka
23. 8. 2012 22:57
Re: hehe
XK je 6 let staré a myslím, že se plánuje 8 let, pak přijde nové.
23. 8. 2012 21:45
hehe
dalej bude XKR-S Extreme R, potom XKR-S Extreme RS, XKR-S GTR, XKR-S GTRS, XKR-S Extreme GTRS Black, XKR-S Extreme GTRS Pitch Black, XKR-S Extreme GTRS Pitch Black Ultra, , XKR-S Extreme GTRS Pitch Black Ultra Special, no a po takych 25 rokoch, ked uz to bude po vsetkych strankach stara sunka, tak urobia zase nove XK a cely kolotoc pojde odznova