Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Kia Cee‘d - První snímky druhé generace

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Nový korejský hatchback už krouží v okolí Rüsselsheimu. Na trh se dostane přibližně za 2 roky.

Toto jsou první snímky nové generace vozu Kia Cee‘d. Automobil vyfotografovaný nedaleko vývojového centra Hyundai-Kia na západě Německa má zcela novou karoserii, která není podobná žádnému z hatchbacků, které koncern dnes vyrábí.

Ze snímků je viditelné nové řešení okolí A-sloupku, který dostane malé trojúhelníkové okno, po vzoru Opelu Astra. Čelní sklo je více skloněno a začíná více vpředu. Kapota motoru je naopak kratší. To celé se zřejmě projeví na zvětšení objemu interiéru.

Příslušnost ke značce Kia plyne z poodhalené masky s charakteristickým tvarem. Z detailu světlometu odhadujeme, že příď bude mít podstatně agresivnější vizáž. Záď zůstává zatím těžce maskována, zůstalo sice malé třetí boční okno, ale možná že nás Peter Schreyer překvapiví rafinovanějším řešením C-sloupku.

Cee‘d v Evropě radikálně vylepšil značce Kia jméno, ale je to už více než 4 roky, co jsme jej viděli poprvé. Situace na trhu se od roku 2006 změnila, a tak Kia bude muset poupravit svou agresivní dobyvačnou strategii. Pravděpodobné je další zvýšení standardů kvality, ale i techniky.

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Avatar - Poustnik
27. 1. 2011 17:03
Re: Celne sko este sikmejsie
Píšu - obecně - že někteří jedinci zde na diskuzích jsou bystřejší, někteří méně. Tak už to v životě chodí. A že mě něco praštilo do očí. Budu si tam muset kápnout Mukoseptonex.Tak tak. Měj se nádherně! ;-)
27. 1. 2011 14:58
Re: pekene
Kdyby byla Venga na podvozku Ceeda, byla by lepsi. Bouhužel je na podvozku Rio. ;-\
Avatar - Poustnik
27. 1. 2011 10:07
Re: Celne sko este sikmejsie
Ach tak. Já pod články moc nechodím, tohle mě praštilo do očí. Je jasné, že sem občas přispívají jedinci s úsudkem ne zrovna nejbystřejším.... ;-)
Avatar - gld
27. 1. 2011 00:09
Re: utok zacina
zmeny sú badateľné, ni? Nová paleta farieb, hliníkové disky, možno aj autorádio ak pekne poprosíš..pokrok nezastavíš ;-)
26. 1. 2011 23:44
Re: Celne sko este sikmejsie
Najdi si pár "výtvorů" od tohodle nicku a pochopíš, že diskutovat s ním opravdu nemá cenu - podle vyjadřování Alzheimer v rané fázi, uvidíme, kam postoupí za pár měsíců, jde to (pro některé bohužel) - dost rychle. V tonmto případě bych to ale uvítal.