Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Land Rover Freelander dostane diodový facelift

Diskuze (0)
Nejlevnější model Land Roveru se zatím na odpočinek nechystá. Po vzoru větších sourozenců dostane diodová světla.

Land Rover Freelander se na českém trhu ocitá na okraji zájmu. Ve skutečnosti jde ale o nejprodávanější model specialisty na terénní vozy. Aktuální generace slouží už šestou sezónu, kariéru si ale po vzoru svého předchůdce ještě protáhne.

Chystané změny budou vpravdě kosmetické. Freelander jako poslední z Land Roverů nemá diodovou optiku, a tak se nyní testují právě přední světla s LED denním svícením. Módní a energeticky úsporné diody najdou uplatnění i v koncových světlech.

Víc vizuálních změn nečekejte, nanejvýš ještě nový design litých kol. Freelander, vyráběný od roku 2006, dostal větší facelift už před dvěma lety. Tehdy se změnila maska chladiče, přední nárazník i interiér.

Technika se také obměnila už při faceliftu. Freelander proto už nyní nabízí stejné motory jako novější Range Rover Evoque – 2,2litrové turbodiesely eD4 (110 kW, 4x2), TD4 (110 kW, 4x4) a SD4 (140 kW, 4x4). Mimo evropské trhy je v nabídce i řadový benzinový šestiválec 3,2 Si6 (171 kW, 4x4). Jeho místo by měl zaujmout přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr Si4 (177 kW, 4x4).

Diskuze (0)