Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz C - chystají se velké věci

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Naposledy modernizovaná třída C na nových fotografiích.

Ano, jsou to už více než tři roky, co se představilo nové Céčko, a tak nejstarší aktivní automobilka musí připravovat facelift, který udrží zájem i ve druhé polovině životního cyklu. Jenže tentokrát se bude řezat hlouběji než obvykle. Příští rok na jaře se dočkáme finální podoby aktuální generace W204.

Cíle chystané modernizace jsou v zásadě dva: Vylepšení dojmu z interiéru céčka a přiblížení vnějšího designu nejnovějším modelům.

Kritika jednoduše působícího interiéru vstupního prémiového sedanu značky Mercedes-Benz by měla od příštího roku ztratit opodstatnění. Interiérový tým se pustil do zásadní modernizace přístrojové desky, použitých materiálů a komfortní výbavy.

Obrazovka navigačního systému už nebude zajíždět do přístrojové desky, ale bude umístěna napevno, změní se uspořádání středového panelu a především povrchová úprava všech viditelných ploch.

Z třídy E by se měla do céčka přestěhovat sedadla s masážní funkcí, ve výbavě bude asistent bdělosti řidiče, za příplatek pak monitoring jízdních pruhů a mrtvých úhlů. Světlomety dostanou zcela nový tvar s romantickými obloučky na horní hraně. Bi-xenonová verze kombinovaná se světelnými diodami bude osvětlovat vozovku variabilně v závislosti na jízdní situaci.

Zážehová motorová paleta se přeorientuje na přímé vstřikování CGI, ortodoxní pětistupňový automat nahradí i ve čtyřválcových provedeních sedmistupňový 7G-Tronic, kombinovatelný se systémem Start-stop. Vrcholný naftový šestiválec C 350 CDI posílí na 190 kW a 600 Nm, zážehový šestiválec v C 350 CGI bude zcela nový. V poslední době několikrát vylepšené čtyřválce projdou dalším upgradem, jehož hlavním smyslem je další snížení kombinované spotřeby.

Premiéra modernizované třídy C by se mohla odehrát na autosalonu v Detroitu v lednu 2011, nebo až v Ženevě v březnu 2011. Na jaro 2011 je připravována také nová generace Mercedesu C Coupé.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - DRBNUTY
13. 10. 2010 21:50
Re: MB-C
on uz hlavne potreboval ten 7 stupnovy automat, lebo ten 5 stupnovy uz bol v tejto triede hanbou.Teraz uz je to dokonale. :yes:
Avatar - Ronault.
13. 10. 2010 18:27
Re: MB-C
:yes:
Avatar - twistedTSD
13. 10. 2010 16:32
Re: MB-C
:yes: :yes:
13. 10. 2010 11:43
MB-C
Doufám, že v exteriéru nebudou žádné psí kusy. Jeden z nejhezčích sedanů je rozhodně nepotřebuje. :yes: