Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Mercedes-Benz E facelift

Libor Zezulka
Diskuze (17)
Mercedes-Benz třídy E letos oslaví čtvrté narozeniny. Jako dárek dostal nový obličej. Faceliftovaný model se představí už za měsíc.

Mercedes-Benz třídy E se prodává od konce roku 2002. Vstup nového modelu do vyšší střední třídy proběhl úspěšně, zákazníkům se nová generace zalíbila a prodejní křivka zamířila vzhůru. První rok a půl slavila třída E úspěch, pak ovšem do boje zasáhly novinky od BMW (řada pět) a Audi (A6) a éčko začalo trochu ztrácet. Kupříkladu na českém trhu třída E v roce 2004 ještě dýchala na záda druhé A6 (první skončil Superb), v roce 2005 se musela spokojit se čtvrtou příčkou.

První měsíce roku 2006 vypadají pro Mercedes na českém trhu docela slibně (zatím se prodalo 43 modelů ve srovnání se 48 prodanými BMW řady pět), elán z prvních měsíců života mu přesto schází. Do dalších tuhých bojů s konkurenty se stuttgartský sedan a kombi vypadá s novým obličejem. Špionážní fotografie faceliftovaného modelu pořízené během natáčení reklamního spotu prozrazují, že se většina změn odehrála na přídi.

Na fotografiích vidíme přepracovaný přední nárazník s oválnými mlhovkami, větší mřížku chladiče a lehce upravené přední světlomety, zadní světlomety mají stejný tvar, ale odlišný střed. Důležitější než optické změny budou změny v rámci motorové palety. Starší osmiválec 5.0 litru z E500 vystřídá osmiválec 5.5 litru s výkonem 380 kW, zážehový šestiválec z E350 se pochlubí větším výkonem.

Premiéra omlazené třídy E proběhne na autoshow v New Yorku.

Libor Zezulka
Diskuze (17)