Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Mercedes-Benz třídy C

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Zřejmě už jen pár měsíců zbývá do představení nové generace Mercedesu třídy C. S ubývajícím časem ubývá i počet maskovacích vrstev na prototypech.

S dosud nejslabším maskováním se podařilo fotografům Carparazzi zachytit novou třídu C od Mercedesu, jež se s největší pravděpodobností oficiálně představí za několika měsíců na autosalonu v Ženevě. Nejdříve Mercedes veřejnosti ukáže sedan, kombi přidá na autosalonu ve Frankfurtu o několik měsíců později. V roce 2008 se očekává verze kupé a kabriolet. Nová třída C bude v souladu s aktuálním design manuálem Mercedesu sportovnější, dravější.

Limuzína střední třídy bude sdílet spoustu prvků s větší třídou E, ale na pérování Airmatic nebo Active Body Control (ABC) se kvůli úspoře nákladů nedostane. Základním motorem bude zážehový čtyřválec 1.8 litru s výkonem od 110 do 140 kW. Šestiválec 2.5 litru vyvine maximální výkon 155 kW, šestiválec 3.5 litru potom necelých 200 kW. V nabídce se objeví i třílitrový vznětový šestiválec, uvnitř se očekává systém sdruženého ovládání přístrojů podobný tomu, který Mercedes nabízí v nové třídě S. Počítá se i s pohonem všech kol.

Libor Zezulka
Diskuze (12)
1. 11. 2006 15:44
MALÉ EČKO
Malé Ečko nebude žádné béčko. Klasickej profil, klasickej... jedinečnej Mercedes-Benz. Tohle bude kládá třídy.
1. 11. 2006 12:49
Podrobnejsi popis
Tady maji vice fotek i s rozmery a popisem funkci novych svetel: [odkaz]