Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nová generace Subaru Impreza WRX STi

Libor Zezulka
Diskuze (34)
Kvůli přísným emisním limitům mohou fanoušci Subaru v některých evropských zemích začít oplakávat Imprezu WRX. Na druhou stranu se stále mohou těšit na Imprezu WRX STi. Máme její první špionážní fotografie.

Zatímco japonští klienti se mohou na novou generaci modelu Impreza zaskočit podívat do nejbližšího autosalonu Subaru (i když tam zatím naleznou pouze pětidveřovou variantu), Evropané se musí spokojit s oficiálními fotografiemi. Kdo si ale počká, ten se dočká – třeba i na starém kontinentu velmi populární Imprezy WRX STi. Její nová generace se podle některých informací představí na autosalonu ve Frankfurtu letos v září, jiné zdroje uvádí tokijskou motor show, která se koná v říjnu.

Novou generaci Subaru Impreza WRX STi bude pohánět přeplňovaný zážehový motor boxer s objemem 2,5 litru vyladěný na maximální výkon 220 kW a točivý moment 400 Nm. Motor bude spojen s existující šestistupňovou manuální převodovkou, nová automatická převodovka bude podle neoficiálních informací zařazena do nabídky v roce 2009. Ostrá Impreza dostane atraktivní aerodynamický paket a bude stát na 18palcových kolech.

Masivní točivý moment se bude pochopitelně přenášet na všechna čtyři kola, brzdy opět ponesou značku Brembo. Subaru slibuje rovněž vylepšené řízení a ještě větší jízdní stabilitu. Třešničkou na dortu bude údajně útulnější, kvalitně zpracovaný interiér. Vypadá to, že se máme na co těšit.

Libor Zezulka
Diskuze (34)
Avatar - SpiderJ
6. 7. 2007 16:28
Re: Tak Ti zase píšu, holka moje zlatokolá..
Souhlas...Jízda byla je a doufám, že bude navždycky prioritou u Subaru ;-) Design nikdy nebyl úchvatný, jen by toužím po tom, aby byl pořád stejný, osobitý, agresivní... :-)
5. 7. 2007 22:56
Re: Mnohdy není důležité, jak co vypadá, ale jak to jede
Zajímavý, jak mají všichni Subaruboys potřebu závodit s koncernovýma TDi. A co trochu vyšší cíle...třeba X3
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 15:27
Re: Tak Ti zase píšu, holka moje zlatokolá..
Přesně :yes:
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 15:25
Re: Tak Ti zase píšu, holka moje zlatokolá..
Nezbývá než doufat :-)
Avatar - SpiderJ
5. 7. 2007 12:48
Tak Ti zase píšu, holka moje zlatokolá..
Je to už pár měsíců, co jsem na Tebe zapomněl.. To bylo tehdy, když vyšly Tvoje první fotky. Vypadala jsi na nich jako korejská tuctovka. Bez osobnosti, bez charakteru. Já vím, nikdy jsi nebyla krásná, ale vždycky jsi byla svoje. Tvoje krásné, ostře řezané rysy, zlatá kola a křídlo, které se vlamovalo do snů všech pre i postpubertálních příznivců rychlosti a dravosti. TO vše mi navždycky zůstalo vryto hluboko v mysli. Pak odhalili Tvojí novou generaci a já se málem rozplakal. Navíc se pak objevila Eva X a já Ti začal být nevěrný. Byla prostě krásnější, stále svá a Ty jsi mě zradila. Naposledy, když jsme spolu mluvili, říkal jsem Ti, že jestli z Tebe bude zase dospělé, svalnaté STI, vrátím se k Tobě.. Tak až z Tebe strhnou maskování, koukej mě zase okouzlit svojí překypující agresivitou a silou osobnosti. At´ mi v ten slavný den do očí vhrknou slzy. A at´ jsou to slzy nostalgie a vzpomínek na všechny ty drifty na sněhu, a spálené gumy z okruhů z mých snů.. ;-)