Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: Nové kupé značky Maserati

Ondřej Láník
Diskuze (16)
První snímky pořízené při vysokorychlostních testech na Nürburgringu ukazují prototyp, který se snaží přesvědčit diváky o tom, že se jedná jen o vylepšenou stávající luxusně-sportovní limuzínu.

Italská automobilka Maserati připravuje kupé, které vychází z úspěšné limuzíny Quattroporte, která je na trhu od roku 2003. První snímky pořízené při vysokorychlostních testech na Nürburgringu ukazují prototyp, který se snaží přesvědčit diváky o tom, že se jedná jen o vylepšenou stávající luxusně-sportovní limuzínu. Druhý pár dveří je ale ve skutečnosti jen mimikry nového kupé. Příď i záď by si měla zachovat styling stávající limuzíny Quattroporte.

O tom jak se nový model bude jmenovat zatím nemáme bližší informace, ale nabízí se pokračování jednoduché jménotvorby. Podle počtu dveří by mohlo tudíž jít o jméno Dueporte. Jinou alternativou je zachování jednoduchého "Coupé" a "Spider".

Design tvoří mistr Pininfarina, premiéra je očekávána během příštího roku, otevřená verze bude následovat s jistým zpožděním. Pod kapotou se s největší pravděpodobností objeví stávající vidlicový osmiválec Maserati 4.2 V8 o výkonu 294 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (16)
25. 2. 2021 07:22
Buchty
Jojo, s tím že je aut jako buchet naprosto souhlasím, a je to opravdu velice zajímavé :) Jinak chlapi, kdyby někdo z vás měl chuť na bábovku či buchtu, nedávno moje stará zkoušela podle tohoto receptu zde - https://mlsnavarecka.cz/…noduche-recepty/ udělat hrozně dobrou buchtu, tak kdybyste ji to zkusili navrhnout, tak vám to třeba i udělá :D