Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Mini Cooper Cabrio na první vyjížďce

Ondřej Láník
Diskuze (2)

Vlastně nic nového pod mnichovským sluncem. Po městě se prohánějí nevzhledné automobily s matně černým lakem a neumělými povrchovými díly, které buď mají připomínat nějaký stávající model, nebo zakrývat cokoli, co by mohlo budit pozornost.

Důkladnost s jakou se BMW snaží maskovat nový model Mini je zarážející. Mnoho potenciálních zákazníků ne první pohled nepozná rozdíl mezi novým a starým Mini a stejné to asi bude i v případě otevřené verze Cabrio. První vyjížďka v neobvykle teplém prosincovém počasí posloužila připraveným fotografům pro pořízení prvních snímků otevřeného Mini novodobé druhé generace.

Ani tentokrát se výrobce nevzdal látkové střechy, ale její značná plocha a náročné tvarování dávají tušit, že mechanismus, který ji ovládá nebude právě konstrukčním cvičením pro kabrioletové konstruktéry-začátečníky. Uvnitř automobilu bude díky větším vnějším rozměrům více místa než v předchozí generaci, v otevřené poloze se "složené plátno" snáze a elegantněji ukryje za druhou řadou sedadel.

Očekáváme, že nové Mini Cooper Cabrio příjde na trh v roce 2008, výrobce by ale mohl již za měsíc na lednovém detroitském autosalonu ukázat studii, která bude blízká sériovému modelu.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - Ricardo
12. 12. 2006 16:33
Mini
Jak píše TopGear: teď už není nové a staré Mini. Teď je původní Mini, staré nové Mini a nové nové Mini ;-)
12. 12. 2006 16:06
TAKHLE
Přesně takhle má vypadat malé auto. Absolutní tvary. BRAVO :yes: