Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nové Mini (R56) přijde v roce 2013

Ondřej Láník
Diskuze (0)

Aktuální Mini je na trhu od roku 2007, a tak není divu, že zcela nový model již jezdí jako prototyp.

První fotografie napovídají, že design se zřejmě ani tentokrát zásadně nezmění. Značka, kterou BMW od roku 2004 spravuje, se hodlá i nadále držet charakteristických tvarů, které navazují na původní design z pera Aleca Issigonise.

Třetí novodobá generace, interně označovaná kódem R56, se světu představí v závěru roku 2012 a do prodejen se dostane během roku 2013.

Vozidlo postavené na zcela nové platformě dostane tak jako dosud řadu karosářských provedení. Základní třídveřový hatchback, jehož prototyp je na snímcích, doplní kombi Clubman a dvoudveřové modely Coupé, Roadster a Cabriolet. Nabídku má poprvé rozšířit taky pětimístný minivan.

Na nové platformě s uspořádáním vše vpředu vyjede nejpozději v roce 2014 taky odvozený malý model značky BMW.

Zatímco odlišnosti na vnějším designu třetí novodobé generace zatím nejsou příliš zřetelné (delší kapota, menší maska, tenčí A-sloupky, širší a delší karoserie), zásadní proměnu chystá Mini v interiéru. Místo obrovského retro-rychloměru uprostřed přístrojové desky dostanou vozy klasickou kapličku před řidičem, což je viditelné již z dnešních špionážních snímků.

Ondřej Láník
Diskuze (0)