Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Renault Laguna těsně před premiérou

Ondřej Láník
Diskuze (49)
Nový model vyvíjený pod kódovým označením X91 je třetí generací, která se poprvé představí již na autosalonu ve Frankfurtu letos v září. Zde je úplná galerie všech dostupných fotografií.

Nová Laguna se představí již letos na podzim. Automobilka už zahájila odhalování na zvláštní internetové stránce www.insidenewlaguna.com, ale definitivní podobu zatím můžeme jen odhadovat. Něco málo možná napoví rozšířená fotogalerie všech momentálně dostupných fotografií.

První generace Laguny se představila již v roce 1993 jako nástupce modelu Renault 21, druhé vydání v roce 2000 přineslo svěží vítr do designu Renaultu, ale přestože zejména vznětové motory dnes patří ke špičce v rámci evropské nabídky, konkurence nabízí po všech stránkách vyváženější automobily.

Nový model vyvíjený pod kódovým označením X91 je třetí generací, která se poprvé představí již na autosalonu ve Frankfurtu letos v září. O 10 centimetrů delší karoserie bude k dispozici pravděpodobně opět jako liftback a jako kombi Grandtour, navíc je v plánech Renaultu také kupé.

Třetí generace by se měla vymanit ze začarovaného kruhu kvalitativních problémů a stát se rovnocenným soupeřem Volkswagenů Passat a Fordů Mondeo. Také proto v současnosti probíhají testy ve Švédsku, domovské Francii, ale i na tak exotických místech jako je Singapur nebo Austrálie.

Motorová nabídka bude začínat výkonem 85 kW a končit 180 kW z vidlicového šestiválce 3,5 l, který důvěrně znají majitelé Nissanu 350Z a někteří řidiči Renaultů Vel Satis a Espace.

První cena by ve Francii měla činit asi 20 900 euro, kombi bude asi o 1 000 euro dražší. Kombi by mělo následovat liftback s několikaměsíčním zpožděním.

Ondřej Láník
Diskuze (49)
Avatar - Dylan McKay
23. 5. 2007 07:22
Re: Laguna
Švihák si u auta cení nejvíc bezpečnost. Vše ostatní je vedlejší. To si ale člověk uvědomí, až když někoho blízkého ztratí...
22. 5. 2007 08:41
Re: Laguna
6 hvezd? Oni nejak zmenili bodovanie? Som myslel, ze 5 stale zostava strop. Sakra, jeden predlzeny vikend si spravim a ked sem pridem tak zistim, ze mi zase usiel vlak...
22. 5. 2007 08:39
Re: Ja to fakt netuším!!!
Pytas sa jak maly skolak na vec, ktora je vsetkym uplne jasna bez toho, aby tom museli kecat, alebo to vobec spominat.
22. 5. 2007 08:37
Re: LAGUNA
Kamos, co tak naucit sa este pravopis, aby sa tie Tvoje prispevky dali aspon ako-tak bez smiechu citat? A najma by si si mal este co-to o autach prestudovat, aby si si nemylil pojmy a dojmy a nepisal tu take voloviny, ako bezne v prispevkoch s Tvojim menom citam. Evidentne napriklad netusis, co je prototyp, aky je rozdiel medzi nim a napriklad studiou alebo funkcnym vzorom...Takze najma citaj a uc sa.
Avatar - Dylan McKay
22. 5. 2007 07:43
Laguna
Já to vidím dobře. Laguna je bezpečí. Zaútočí nová na 6 hvězd? No, a řekněte sami, komu by se nelíbila 3,5 V6 4x4? Samozřejmě kdyby byl benzín zadarmo... ;-)