Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Zásadní facelift pro Mercedes-Benz SL

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Loňský facelift byl asi příliš technický a málo estetický. Proto se brzy dočkáme další inovace vzhledu velkého roadsteru Mercedes-Benz. SL při něm příjde o podobnost s velkým kupé SLR McLaren.

Nová příď je tím největším překvapením způsobujícím zásadní proměnu tohoto modelu. Místo oválných světlometů, které vznikly evolucí dvou párů elipsovitých světel Mercedesů z devadesátých let, bude mít SL sdružená světla připomínající nejvíce řadu CLS. Modifikace se dotkly také nárazníku a masky, která hraje v designu Mercedesů velmi důležitou roli. Na první pohled nevypadá záď jinak než dosud, ale maskovací materiál možná nechtěně upozorňuje na skutečnost, že i tady dojde k dílčím změnám.

Motorová nabídka se zřejmě zásadně nezmění, protože jí automobilka věnuje náležitou pozornost v průběhu výroby. K šestiválci (SL 350), osmiválci (SL 500) a dvanáctiválci (SL 600) se přidá nové AMG (SL 63 AMG), které nahradí starší SL 55 AMG. Vrcholný model SL 65 AMG zůstane v nabídce.

Nástupce současné generace SL je očekáván až v roce 2013.

Ondřej Láník
Diskuze (36)
Avatar - masO
18. 7. 2007 23:25
mno a tady jsou obrazky pocitacove..
[odkaz] a jestli bude vypadat takhle nejak tak to nebude cool :-)
Avatar - CtvrtSardel
18. 7. 2007 15:55
Re: technologie a technika, používání cizích slov jen abych
kdybyste se aspon podepsali borci...
Avatar - CtvrtSardel
18. 7. 2007 15:51
Re: to Mr.Láník
Myslis ze slovo facelift nelze pouzit i v jinym kontextu nez ve vztahu ke vzhledu auta? Mne prijde, ze to bylo pouzito spravne v posunutem vyznamu pro ozvlastneni projevu. Ale mas svuj nazor, to je spravny, ja Ti ho neberu.
Gramatiku jsem se na prvopocatku nezatahl ja, mne vadi, ze se na diskuzi o autech kazdy druhy ohani tim, kolik nekdo udelal chyb a tak podobne. Jasne, jsou naky pravidla pro jazyk, tak je respektujme, ale misty se to zvrhava v diskuzi o cestine a ne o autech.
Tvou poznamku o automechanikovi sem asi dobre nepochopil, muzes to zkusit jeste jednou.
Jinak Tve urazky me nechavaji chladnym anonyme :yes: ;-)
Avatar - da_b0mb
18. 7. 2007 00:30
Re: technologie a technika, používání cizích slov jen abych
bacha na pravopis GTI... ;-)
17. 7. 2007 20:51
Re: OT
>:D Příště budu ovšem stručnější >:D :yes: