Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Mercedes-Benz GLC kupé je odpověď na BMW X4

David Bureš
Diskuze (1)
Z Mercedes-Benzu GLK se v druhé generaci stala třída GLC. Vedle základního modelu bude k dispozici též sportovněji laděná verze GLC kupé.

Mercedes-Benz expanduje v segmentu SUV, když se snaží lépe konkurovat značce BMW. Letos své portfolio rozšířilo o model GLE kupé zacílené na BMW X6, v příštím roce chce nabídnout menší model GLC kupé namířený na BMW X4.

Špionážní video potvrzuje, že sériový automobil svými tvary naváže na letos prezentovaný stejnojmenný koncept GLC Coupe. Od něj se produkční vůz bude lišit vlastně jen v detailech – odlišným nárazníkem, většími světlomety nebo konvenčními klikami dveří. Silueta karoserie nemá daleko většímu GLE kupé nebo konkurenčnímu BMW X4.

Použitá platforma bude odpovídat výchozímu GLC. Také nabídka motorů bude patrně totožná – počítejme s 2,2litrovým turbodieselem a benzinovým dvoulitrem. K dispozici bude zřejmě i plug-in hybrid, později by mohly nabídku rozšířit nové šestiválce, které budou poprvé prezentované v nové třídě E. Zatímco GLC má být nabídnuto i s pohonem zadních kol, u GLC kupé se údajně počítá výhradně se čtyřkolkou.

Mercedes-Benz GLC kupé se dostane do prodeje v průběhu roku 2016. Některé zprávy ale naznačují, že vzhled automobilu by mohl být odhalen ještě letos.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
12. 7. 2015 17:29
BMW = X6 , X4
MERCEDES = BLÉ , GRC

;-)