Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Nový Opel Insignia se maskuje za renault

David Bureš
Diskuze (20)
Existují různé možnosti, jak zamaskovat chystaný vůz před zraky veřejnosti. Řešením je třeba kamufláž za auto konkurenční značky.

Automobilky hledají různé způsoby, jak skrýt své chystané vozy před zraky veřejností. V minulosti jsme viděli mnoho vrstev kamufláže, falešné díly nebo netradičně pomalované zamaskování karoserie. Někteří výrobci pak svá auta kamuflují za modely konkurence. Mezi ně se naposledy zařadil Opel.

Opel aktuálně připravuje druhou generaci insignie, která by se měla světu představit ještě letos. S blížící se premiérou se na německých dálnicích objevuje stále více jezdících prototypů, přičemž ty dva na přiloženém videu se maskují za renault. Na zádi mají v kamufláži vyříznuté logo Renaultu, náznak kosočtverce se objevuje i vpředu. Poznávací značka z Rüsselsheimu, sídla automobilky s bleskem ve znaku, nebo vedle stojící, částečně maskovaná astra však napovídají, že tohle skutečně není renault, nýbrž opel.

Zachycené prototypy potvrzují, že nová insignia proti předchůdci povyroste, mezigeneračně se má prodloužit o 15 centimetrů. Spolu s tím se natáhne také rozvor (asi o devět centimetrů), což má pomoci hlavně prostornosti. První generace byla totiž hojně kritizována za omezený vnitřní prostor na zadních sedadlech. Design naváže na koncept monza, nízká silueta karoserie se má přiblížit čtyřdveřovým kupé.

Podobně jako u menší astry dojde i v případě insignie k výrazné úspoře hmotnosti, která by mohla klesnout až o 200 kilogramů! Součástí nabídky motorů bude nepochybně vznětové bi-turbo z astry, z převodovek se vedle manuálu počítá s osmistupňovým automatem s hydrodynamickým měničem. Za příplatek pak vedle pohonu všech kol budou zastoupeny také adaptivní tlumiče. V nabídce by navíc opět neměla chybět sportovní verze OPC, přičemž se šušká o použití přeplňovaného šestiválce. Insignia se totiž na americkém trhu bude opět prodávat jako Buick Regal, a tak je potřeba, aby pod kapotou bilo i pořádné srdce a ne jen „maličké“ čtyřválce.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - qwerty99
6. 7. 2016 21:28
Re: jsi očekáván
Hups , ajo, osobaky byly loni letos ne, tak tim padem mozna v parizi :-), asi se necham prekvapit ;-)

dik za info

qwerty
5. 7. 2016 22:24
Re: Insignia aneb tady je svět ještě v pořádku?
Kolik zakazniku vyhledava mainstream s V6? Mozna Opel hleda skulinku, kam Insignii umistnit, nasel V6, nekoho pritahne, ale vyplati se mu to?
Avatar - sargis
5. 7. 2016 21:17
Re: kde jste vzali ten renault?
FL Astry je podla mna nezmysel, este je priskoro a Astra nikdy nebola model na velky FL. Skor tipujem pripravovany bodykit pre "slabsie OPC" s cca. okolo 250k (ale take malo byt uz pri Astre J a nestalo sa).
Kazdopadne som zvedavy na dizajn Insi, s V6 a 4x4 bude v mainstreame opat na vrchole, co sa sirky modelovej ponuky tyka.
Avatar - twistedTSD
5. 7. 2016 09:20
Re: Insignia aneb tady je svět ještě v pořádku?
Čekání na Pašíka VR6 jsem už vzdal. Zdá se, že mantinely mezi VW a Audi byly vyhrazeny jasně, ale jako jo, bylo by to parádní.
Avatar - twistedTSD
5. 7. 2016 09:16
Re: Insignia aneb tady je svět ještě v pořádku?
Co řešíme? Že Insignia je dnes asi jediným modelem třídního mainstreamu s V6. A zdá se, že by to tak mohlo zůstat.