Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spyker dorazí do Ženevy. Představí elektromobil?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nizozemský výrobce supersportovních automobilů je v seznamu vystavovatelů pro letošní autosalon v Ženevě a očekává se premiéra nového elektromobilu.

Spyker koncem roku 2014 vyhlásil bankrot, ale již začátkem února roku 2015 se objevila zpráva o odvolání proti konkurzu a zahájení restrukturalizace.

Následovalo čekání a nejistota, kterou ukončilo oficiální prohlášení o uzavření moratoria k 29. červenci roku 2015. Victor R. Muller, generální ředitel společnosti, k tomu uvedl, že jeho firma má za sebou velmi drsné období a hodlá se nyní soustředit na nový vývoj.

Podle oficiálních materiálů má být Spyker zdravým podnikem bez dluhů a spolupracuje se severoamerickým výrobcem elektrického letadla Volta Volaré GT4.

Právě toto spojení má mít největší vliv na budoucí modely nizozemské značky. Spyker se totiž vůbec nezmínil o spuštění produkce svého posledního modelu B6 Venator, ale již v létě loňského roku uvedl, že díky spojení s výrobcem Volta Volaré GT4 je nasměrován k výrobě "senzačně elegantních a noblesních osobních automobilů a letadel poháněných elektřinou".

Autosalon v Ženevě se podle seznamu tiskových konferencí má stát 1. března letošního roku místem, kde právě Victor R. Muller promluví o dalších plánech značky Spyker. Samotná automobilka ovšem k této informaci prozatím žádnou zprávu neuvedla.

Čistou spekulací jsou pak informace o představení nového modelu značky Spyker v Ženevě. Touto novinkou se má údajně stát elektřinou poháněný sportovní automobil, ale jistotu budeme mít nejspíš až na začátku března.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme