Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong KEV2 Concept: Korando na elektřinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jihokorejská automobilka SsangYong je zpět. Po sériovém Korandu a předsériovém SUT 1 ze Ženevy to dokazuje elektromobilem KEV2.

Na autosalonu v Soulu probíhajícím od 1. do 10. dubna představuje SsangYong svůj nejnovější koncept KEV2 (Korando Electric Vehicle 2), který vychází z nového sériového modelu Korando.

SsangYong KEV2 se od sériového základu odlišuje především díky své pohonné jednotce, kterou je elektromotor o výkonu 120 kW. Elektrická energie je uložena v lithium-iontových bateriích s kapacitou 35 kWh.

Koncept má údajně dosahovat maximální rychlosti 150 km/h a na jedno nabití ujede až 180 km. Při využití běžné sítě se baterie dobijí na 100 % za osm hodin. S rychlonabíječkou má být elektromobil provozuschopný za půl hodiny, ale automobilka neuvádí na kolik procent jsou baterie nabity.

KEV2 se od sériového Koranda odlišuje i upraveným designem karoserie a interiéru. Hlavní rozdíl představuje provedení předních partií. Koncept má namísto tradiční masky chladiče pouze znak automobilky. Nové jsou hlavní světlomety z LED a upraven je i tvar kapoty a blatníků.

Další změny v designu exteriéru představují nová vnější zpětná zrcátka, vstup vzduch na spodní části druhého páru dveří. Na zádi je nově tvarovaný nárazník i víko zavazadlového prostoru a svítilny mají novou optiku. Posledním rozdílem je design 19-palcových litých kol.

SsangYong KEV2 nemá být pouhým designérským cvičením, ale podobně jako pick-up SUT 1 v Ženevě naznačuje podobu budoucího sériového elektromobilu, který má být založen na Korandu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)