Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong UK: Rexton a Rodius se vracejí do Evropy

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Plánovaný návrat Rextonu a Rodiusu na starý kontinent je tady. Zatím oba modely dorazily za kanál, do Británie.

Čtyřkolku Rexton koupíte na Ostrovech od 19.995 liber (588.500 Kč). Jak známo, není to žádné SUV, které se zahrabe na mokré louce, ale skutečný terénní automobil, který navíc může táhnout za sebou skoro cokoliv a naložíte do něj až 1338 l bagáže. Standardně sedmimístný automobil je poháněn pětiválcovým turbodieselem 2,7 l o výkonu 122 kW (163 k). Točivý moment 340 Nm/1800 min-1 se přenáší na obě nápravy, přitom jej elektronika rozděluje dle aktuální potřeby.

Co za vynaloženou částku Britové dostanou? Základní verze S nabídne ABS, EBD a ESP a dále třeba automatickou klimatizaci. Vyšší stupeň EX obsahuje kožené čalounění, vyhřívaná sedadla a pětistupňový automat T-Tronic od Mercedesu. To vše za 706.200 Kč. Podnikatelé, kteří potřebují vozit spoustu nákladu mimo asfaltové silnice, přijde vhod užitkový Rexton CV (Commercial Vehicle).

MPV Rodius začíná na 14.995 librách (441.300 Kč), což je za sedmimístné MPV s délkou hodně přes 5 m skutečně legrační cena. Variabilita slušná, prostoru habaděj, elektrická okna, opět samočinná klimatizace, audio Kenwood a bezdrátové připojení Bluetooth – tolik z nabídky výbavy. Nutní (a už u Rextonu zmínění) elektroničtí asistenti pochopitelně nechybějí. U Rodiusu ES už můžete zvolit i automat místo pětistupňového manuálu. Tento stupeň čítá také šestnáctipalcová litá kola, na předních sedadlech vám nebude zima a zadní pasažéři sedí za zatmavenými skly.

Pohon 4x4 ale obsahuje až nejvyšší level EX v přepočtu za zhruba 618 tisíc korun. Rodius není žádný teréňák, ale při výletu na nezpevněný povrch nebo v zimě přijde čtyřkolka určitě vhod. Majitel musí vzít na vědomí, že řídí skutečně obří auto. Pohonnou jednotkou je opět turbodiesel 2,7 l. V obou modelových řadách je poskytována pětiletá záruka na základní mechanické komponenty bez omezení ujeté vzdálenosti.

Informace o Rextonu a Rodiusu najdeme i na webu českého zastoupení. Terénní model ale nemá domácí ceník a u Rodiusu je k dispozici pouze půl roku starý. V červnu letošního roku se model SV270 Premium nabízel za 729.900 Kč.

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Avatar - Bristol
5. 12. 2011 19:10
Rexton
se mě docela líbí...myslím si že s touto cenou by nemusel mít u nás problém...záruka 5let bez omezení taky zazní v uších potenciálních kupců dobře...korejci umí prodávat...jak dokazuje kia i hyundai... :-)

ale to podivné mpv?? proboha...věřím že by se to dalo zabalit i do lepšího kabátu...osobně bych neměl problém s předkem...ale ten zadek snad dělal nějakej opilec...dost hrůza i to že to nakopčila aj mazda... :no: :no: :no:
Avatar - jozephko
5. 12. 2011 17:44
Dobří holubi se vracejí
Už som si myslel, že sa tieto nádherné a inovatívne autá nadobro stratili s európskych ciest a že nás čaká už len automobilová šeď bavorákov, peugeotov a meďákov. Ó, aké to blaho na duši vidieť tieto skvosty znovu na našich cestách. :-) Tie nádherné zadné svetlá v štýle Warszawy z 50.rokov - kde sa dá taká krása ešte vidieť?!
Avatar - white label
2. 12. 2011 18:45
Re: Za co?
Problém je silné slovo, ale nemám "problém" s tím autem (natož s jeho případným majitelem) jako takovým, ale s tím designem na fotce v odkazu... ;-)
2. 12. 2011 18:36
Re: Za co?
Prečo s tým máš problém? Veď ho nemusíš kupovať...
A mimichodom, tento pohľad ten, čo si uviedol Ty, celkom vyváži. ;-) [odkaz]
Avatar - white label
2. 12. 2011 18:25
Za co?
Pane Bože, za co?
[odkaz] 8-s