Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stačilo málo a legendární trio Top Gearu se rozpadlo. Kdo měl jít před lety z kola ven?

Stanislav Kolman
Diskuze (47)
Jen těžko si dnes dokážeme představit, že by po boku Jeremyho Clarksona vystupoval někdo jiný než Richard Hammond a James May. Stačilo však málo a vše mohlo být úplně jinak.

Top Gear se na televizních obrazovkách prvně objevil v roce 1977. Zprvu se jednalo o běžný pořad pro motoristy, ale postupem času se začal profilovat a ubírat vlastní cestou. Roku 2001 se BBC rozhodla show zrušit, tak Jeremy Clarkson společně s producentem Andy Wilmanem začali pracovat na adekvátní náhradě.

Pořad se stejnojmenným názvem nakonec na britské stanici zůstal, vedle Clarksona se objevily dvě nové tváře – Richard Hammond a Jason Dawe, jehož po první sérii nahradil James May. Jenže v té době hrozil vyhazov taktéž Hammondovi, o čemž jsme se dozvěděli až nyní.

„Z nějakého mnou nepochopitelného důvodu vedení BBC Richardovi v prosinci řeklo, že jej pro příští sérii možná nebudou potřebovat, ale že mu každopádně přejí šťastné a veselé,“ uvedl v rozhovoru pro časopis Top Gear producent Wilman, jenž se aktuálně podílí i na tvorbě nové show The Grand Tour.

Wilman dále prozradil, jak probíhalo hledání náhrady za propuštěného Dawea. „Navštívilo nás vedení a oznámilo, že show přitahuje mladé trendy diváky, takže bychom měli najít někoho moderního a perspektivního,“ popsal jeden z hlavních mužů ze zákulisí pořadu. „Přiložil jsem ruku k dílu, hledali jsme snad všude a nakonec jsme přišli s tím nejlepším návrhem – Jamesem Mayem.“

Připomeňme, že aktuálně odpočítáváme poslední dny do startu druhé série The Grand Tour, pořadu, jenž Clarkson se společníky tvoří po opuštění Top Gearu pod taktovkou Amazonu. Premiéra prvního dílu je naplánována na 8. prosince. Tvůrci mají s Amazonem domluvených 36 epizod za tři roky. Jelikož první série měla třináct dílů, tentokrát se jich očekává jedenáct až dvanáct.

Stanislav Kolman
Diskuze (47)
6. 12. 2017 09:12
Re: Tak jsem se ptal kdo z nich je May a kdo Hammond.
Jseš jeden z mnoha blbců.
Avatar - JuckiCZ
5. 12. 2017 13:11
Re: Tak jsem se ptal kdo z nich je May a kdo Hammond.
Z pohledu třetí osoby se na to podívej takto:
Kdyby romeus chtěl opravdu vědět, kdo je Hammond a kdo May, tak použije třeba ten Google a má to hned a to ani nemusí rozklikávat diskusi. On očividně nechtěl vědět, kdo je kdo, chtěl (podle mě) tímto "výkřikem" upozornit na to, že on to nesleduje, ani nikdy nesledoval a asi čekal nějakou reakci, jak je to šokující, netradiční, zvláštní apod. Této reakce se ale nedočkal, tak se ozval znovu a tentokrát ještě všechny z nás urazil, že jsme kok.ti.
Opravdu jsem já ten, kdo tady bleje blbosti?
5. 12. 2017 12:39
Re: Tak jsem se ptal kdo z nich je May a kdo Hammond.
neměl bys to rychlejší a jednodušší napsat, že Hammond je ten menší/větší než tu blejt blbosti? ;-\
Avatar - Hammunasakra
5. 12. 2017 12:39
Re: Tak jsem se ptal kdo z nich je May a kdo Hammond.
No vidíš = a odpověděl :-)
Avatar - JuckiCZ
5. 12. 2017 11:30
Re: Tak jsem se ptal kdo z nich je May a kdo Hammond.
Zkus Google, dej tam Hammond, nebo May a máš to mnohem rychlejší, než psát tady dva příspěvky do diskuse a doufat, že na ten Tvůj "siláckej" výkřik, že Ty jsi speciální a výjimečný, protože nepoznáš ani 2 moderátory z tohoto legendárního motoristického pořadu, někdo vůbec odpoví.