Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

StangNet Mustang GT500: modro-bílý dravec

Roman Daněk
Diskuze (1)
Nový Ford Mustang GT je jedním z nejvíce upravovaných vozů a stranou tuneru nestojí ani verze Shelby Cobra GT500. Classic Design Concepts je dalším z plejády ladičských firem, které Mustang přepracovaly ku obrazu svému.

Zakladatel společnosti StangNet, Michael Raburn, chtěl mít svého Mustanga, ale v originální úpravě. Proto se rozhodl oslovit designerskou a ladičskou firmu Classic Design Concepts, která mu připravila kompletně přepracované auto.

Upravený Mustang má nový přední nárazník s integrovaným spoilerem na spodní hraně, který dodává vozu ještě dravější výraz, než má sériová Cobra GT500. Na víku od motoru jsou dva nové výdechy pro lepší proudění vzduchu. Střecha vozu je skleněná a na zádi vozu se objevila přítlačná lišta. O pořádnou zvukovou kulisu se stará kompletně přepracovaný výfukový systém s novým tlumičem a chromovanými koncovkami. Celé auto má sněhobílou barvu doplněnou o dvojicí tmavě modrých "fofr-pruhů".

Modifikovaný podvozek s novými tlumiči od společnosti Steeda je tvrdší, což přináší lepší ovladatelnost a menší náklony v zatáčkách. Dobrou trakci by měla zvládat 19palcová kola CCW SP20 s pneumatikami BF Goodrich KDW. V interiéru je vše čalouněno luxusní kůží a nechybí ani výkonný multifunkční audiosystém.

Roman Daněk
Diskuze (1)