Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Starosta Vilniusu: Naše tanky si s luxusními auty poradí (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Starosta Vilniusu Arturas Zuokas si vyšlápl na boháče a v litevské metropoli jim jejich luxusní auta přejížděl obrněným transportérem.

Ne, opravdu jim jejich luxusní koráby nezáviděl, nejednalo se o ničení symbolů dekadentního kapitalistického Západu. Jako šéf radnice hlavního města jedné ze tří malých pobaltských republik určitě nouzí netrpí.

Jenže, bohatí mají jeden nešvar. Leckteří z nich si myslí, že mají větší práva než ostatní. Týká se to i silničního provozu, jsou přesvědčeni, že mohou parkovat kdekoli a zákazové dopravní značky berou jen jako milé doporučení. No co, nějaká ta pokutka mě nezruinuje že?. To ostatně dobře známe i z české reality.

Pan starosta tedy sedl do jednoho kolového obrněnce BTR, který mají ve výzbroji prakticky všechny armády postsovětských zemí. Ukázkově s ním přejel starší Mercedes-Benz třídy S, konkrétně Mamuta série W140. Placku, která z něj zbyla, pak odvezla odtahovka.

Celá akce ale skutečně nebyla nějakým bezhlavým ničením luxusních aut. Jednalo se o součást reklamní kampaně. Nejen Zuokas, ale i leckteří obyvatelé Vilniusu jsou frustrováni z toho, že bohatí občané si z dopravních předpisů dělají dobrý den a parkují si, kde se jim to zrovna zlíbí, nejen na zákazech, ale třeba i v pruzích pro cyklisty a na pěších zónách.

Chci zdůraznit: Pokud máte drahé auto a více peněz, neznamená to, že můžete stát kdekoliv. V poslední době u nás tento druh přestupků rapidně narůstá, což ukazuje na nedostatek respektu k druhým, řekl Arturas Zuokas médiím.

Samozřejmě, tímto nešvarem netrpí jen Vilnius, ale téměř všechny metropole po celém světě. Jak by dopadlo, kdyby se podobné radikální řešení pokusily uplatnit radnice velkých měst například u nás?

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - Brandon Walsh
28. 8. 2011 07:06
mamut
preco nepresiel toho fantoma ked chce byt hrdina >:D opat kampan proti ludom kt. si za celozivotne uspory kupia stare S >:D
7. 8. 2011 10:28
Trocha třídního boje na auto.cz?
Proč ne. Samozřejmě, blbě parkují jen zbohatlíci v luxusních autech. A samozřejmě, byla by to opravdu paráda, kdyby magistrátní a policejní vrchnost mohla za špatné parkování těm hnusným zbohatlíkům jejich auta rovnou sešrotovat.

Ale vážně. Dělá se mi zle z toho, jak si nějaký zkorumpovaný městský šašek natočí za veřejné peníze reklamu na to, co všechno by mohl, kdyby opravdu chtěl. A půlka lidí v diskuzi tomu zatleská a český novinář napíše něco o tom, že je to vlastně fajn nápad :no:
Avatar - gld
3. 8. 2011 22:25
Re: To je rečí...
Keď človek vidí toho youngtimera v roli luxusného vozidla arogantného zbohatlíka..úsmev :-)
Avatar - gld
3. 8. 2011 22:23
Re: Šrotování
V usa majú tuším niečo v štýle že notorickým porušovateľom predpisov hodia auto do lisu. Odborníci cez emeriku by nás mohli oblažiť.
3. 8. 2011 19:30
To je rečí...
...nad jedným reklamným, možno predvolebným ťahom...
Auto zhabané pašerákom a "zbohatlík" štedro zaplatený... :-!