Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Forester 2016 vám po nehodě zavolá pomoc

Jan Mička
Diskuze (0)
Amerika se může těšit na lehkou modernizaci Subaru Forester. Vůz dostal nový infotainment a systém podpory řízení EyeSight.

Subaru Forester současné generace v USA pořídíte s atmosférickým čtyřválcem boxer 2.5i o výkonu 125 kW a dvoulitrem Turbo (XT/186 kW). Slabší motor je dostupný s výbavami 2.5i, Premium, Limited a Touring, přičemž u prvních dvou si můžete připlatit za převodovku Lineartronic (další ji mají v základu). Přeplňovaná verze má Lineartronic vždy, nabízí se však pouze ve výbavách Premium a Touring za 28.495, respektive 33.095 dolarů (zhruba 693.000 a 805.000 Kč)

S modernizací se v interiéru objevuje multimediální systém Starlink s dotykovými displeji o úhlopříčkách 6,2 a 7,0 palců (totéž najdete i ve vozech pro český trh), důležité jsou ale balíčky pomocníků s názvem Safety Plus a Security Plus. Ty totiž obsahují systémy nouzového volání v případě nehody, upozornění na možnou kolizi, vůz se sám přihlásí o údržbu nebo můžete na dálku aktivovat klakson, pokud se kolem něj pohybuje někdo podezřelý. Rovněž vás upozorní, když se jej bude snažit někdo ukrást.

Zatímco u nás je zatím systém EyeSight dostupný pouze pro model Outback, v Americe si jej můžete pořídit i pro Forester. Systém standardně pracuje na bázi dvou stereo kamer, zahrnuje adaptivní tempomat, systém nouzového brzdění při hrozbě kolize nebo hlídání jízdních pruhů. Systém funguje jako lidské oči, dokáže tedy reagovat na brzdová světla vpředu jedoucího automobilu a rychleji se připravit na krizovou situaci.

Jan Mička
Diskuze (0)