Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Forester tS: SUV s geny STI

Michal Fokt
Diskuze (12)
Subaru Tecnica International si pohrálo se sportovně-užitkovým Foresterem. Výkon byl zachován, to je ale asi tak to jediné, co zůstalo beze změny.

U značky Subaru došlo k obohacení nabídky ne-až-tak-sportovních-aut závodního oddělení Subaru Tecnica International (STI), nabízené v rámci řady "tuned by STI", zkráceně tS. Nyní bylo upraveno kompaktní SUV Forester, které tak dostalo právo nosit loga STI, současně to ale není hardcore sporťák formátu WRX STI.

Základem pro Forester tS se stala sportovnější verze 2.0 XT s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 250 koní (184 W), která už sama o sobě rozhodně ke svižnému svezení stačí, čtyřválec doplňuje převodovka CVT Lineartronic. Ač nedošlo ke zlepšení parametrů, motor i přesto dostal nové mapy, které mají zrychlit odezvu.

Hlavní úpravy se ale týkají jiných částí auta. Stojí na 19" kolech BBS, za nimiž se ukrývají 17" brzdové kotouče Brembo, vůz má také snížený sportovní podvozek, stavitelnou rozpěru předních tlumičů a přídavný chladič oleje převodovky. Samozřejmostí jsou sportovní nárazníky vpředu i vzadu, specifická maska chladiče, sportovní sedadla s kontrastním šitím, modifikovaný přístrojový štít a... loga STI, kam se podíváš.

Jak se dá u těchto kreací Subaru očekávat, auto je určeno pouze pro japonský trh a coby limitovaná edice vznikne ve 300 exemplářích.

Michal Fokt
Diskuze (12)
27. 11. 2014 14:55
Re: Hodně dobré auto
Diesel bych nechtěl,ani kdyby byl stejně drahý,jako benziňák..Nafťák žere jen o necelý litr méně a odcházejí tam vstřiky...ovšem jen v ČR,jelikož u nás PHM jsou sračky bez aditiv,navíc je o 80 000,- dražší...
Co se týká XV,na tom se shodneme 100%..
Avatar - Blue Sun
27. 11. 2014 14:39
Re: ko
Ty jsi pseudočlověk, fakt...
Avatar - Vrrrr
27. 11. 2014 14:37
Re: Hodně dobré auto
Si spokojny, treba si to uzit. Niekedy aj ta minutka, dve, ked ta auto podrzi (myslim v terene) potesi. A zas az taka katastrofa Subaru nie je a celkom im fandim, aj ked by som sa ich cestou asi tak lahko nevybral. Tento model co vypustili vyrobili v serii 300ks a neviem, neviem kto to kupi. Subaru sa nevybera rozumom, ale (podla mna) srdcom. Ono to musi sadnut a potom mu uz vsetko ostatne odpustis. Freemont sa vybera neviem cim. Mozno cenou, ak je nejak super lacny, inak to nechapem. Bez urazky - moj nazor.
27. 11. 2014 11:52
Re: Hodně dobré auto
Já jsem reagoval na článek Subaru Forester..Jasněže si lidé kupují jiné auta..To je dobře,protože z konkurence firem těží zákazník..Nebudu se s Tebou hádat,zda-li je lepší volbou Freemont,než Forester..Já jsem koupil Subo,ty si kup Freemonta..Freemont je na cesty,Subo je postavené na cesty až středně těžký terén.
Navíc ten můj s redukcí...Záruka 200 000 km,nebo 5 let..A byl jsem s tím v terénu s kámošem,který si koupil Scouta..řekl mi,ať to projedeme,kdo vyjede nahoru do kopce přes les..Byli jsme pod kopcem a on nevjel sám ani do toho lesa,jelikož tam bylo cca 50 cm sněhu..tak jsme tam vyházeli cestu a po cca 3 minutách mu začala smrdět Haldex spojka a vypla se ta jeho pseudo 4 kolka.. Nevěříl mi,že tam vyjedeme Subem..
Jak to dopadlo,nechám na Tobě..a spotřeba? on jezdí za 6,6 - 7,4 a já za 7,4 - 7-6... ale benzínu... rozdil v pořizovací ceně byl přes 200 000kč
27. 11. 2014 11:43
Re: Hodně dobré auto
Interiéry... To snad není možný! Lidi, co kupujou Subaru a nelitujou toho, zjistili, že za svoje peníze dostali nadprůměrné auto a v mnoha ohledech auto špičkové. Takže interiér pro ně jaksi není úplně na prvním místě jako pro frikulíny.

No a jestli ten Dodge s italským motorem nemá pohon všech kol, tak ho nejde s Foresterem srovnávat.