Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza WRX, nebo Mitsubishi Lancer Evo? Tohle auto je obojí

Jan Zajíc
Diskuze (1)

V automobilové historii najdete jen málo tak slavných rivalit, jako je ta, která panovala mezi sportovními verzemi Subaru Impreza a Mitsubishi Lancer.

Proto je zvláštní, že si někdo řekl, jak by to asi dopadlo, kdyby se tahle auta spojila dohromady. Tím někým je Američan, který na internetu a sociálních sítích vystupuje jako Shood B Good. 

A neskončilo jen u o přemýšlení. Chlapíka nakonec nápad zkřížit dva nesmiřitelné konkurenty z Japonska tak nadchl, že se rozhodl ho uskutečnit. Tak vznikl jedinečný automobil, který dostal jméno Subevo.

Jako základ vzal Shood B Good Subaru Impreza WRX generace GDA, jehož design ovšem výrazně upravil. Odstrojil příď a místo původních čelních partií ke zbytku karoserie přidělal předek z Mitsubishi Lancer Evolution IX.

I když oba vozy mají spoustu společného, například podobné rozměry, vystouplé blatníky nebo podobnou okenní linii, instalace přídě z Lanceru si pochopitelně vyžádala řadu úprav, aby na Impreze opravdu seděla. Kromě různých karosářských modifikací a nějakého toho řezání, svařování či modelování se muselo sahat na vybavení pod přední kapotou - jinak by vozu nepadly nové přední světlomety z Mitsubishi. Odnesla to například klimatizace, pryč šlo i ABS.

Nyní už je Subevo skoro hotovo, matoucí karoserie dostala červenou fólii a zajímavě vypadají nová kola s designem ve stylu BBS.

Pod kapotou se ukrývá turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, který také prošel řadou úprav. Jaký výkon boxer nyní nabízí, ale nevíme.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

14. 1. 2022 07:07
bastl
Nejsou to dvě auta spojená , ale jen na subaru naléčený nárazník , kapota a blatníky :-)