Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru představilo WRX S4 a Levorg STI Sport R, ovšem jen pro domácí trh

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Japonská automobilka představila další speciální verze známých modelů, ovšem pouze pro svůj domácí trh.

Necelé dva měsíce po představení nové generace modelu Subaru WRX pro americký trh přichází také premiéra sportovního sedanu pro trh domácí, tedy japonský. JDM verze modelu WRX se přitom od svého amerického bratrance odlišuje jen několika drobnými detaily

Při pohledu na příď zaujme například odlišná grafika světlometů nebo plaketka STI v masce chladiče, která je ovšem dostupná pouze pro modely s vyšší výbavou STI Sport R. Vzadu si pak můžeme všimnout pro sedany neobvyklého stěrače zadního skla a plaketek S4 a v závislosti na výbavě i STI na víku zavazadelníku

Až na pár odlišností je ale japonské WRX S4 prakticky stejným vozem, jaký jsme viděli již na americké premiéře – tedy až na volant na špatné straně. V nabídce výbav WRX S4 jsou verze GT-H, GT-H EX, STI Sport R a STI Sport R EX, přičemž modely STI nabízí pouze sportovnější výbavu například se sportovními sedadly, větším infotainmentem, digitálním přístrojovým štítem, atd.

Další novinkou Subaru pro domácí trh se pak stal model Levorg STI Sport R, který pod kapotou nově ukrývá stejnou pohonnou jednotku, jako WRX S4. Jde tedy o 2,4litrový plochý čtyřválec s turbem, který nabízí nejvyšší výkon 202 kW a 375 Nm točivého momentu. Nižší verze modelu Levorg jsou přitom osazeny pouze 1,8litrovým přeplňovaným motorem.

Video se připravuje ...

Pod kapotou nových JDM modelů WRX S4 a Levorg STI Sport R je ovšem pohonná jednotky vždy spojená pouze s převodovkou typu CVT, zatímco v USA je model WRX dostupný také s manuální převodovkou. Standardem je pak symetrický pohon všech kol s aktivním vektorováním točivého momentu, přičemž modely WRX STI nabídnou také volič jízdních režimů nebo elektronicky řízené tlumiče.

Automobilka už navíc zveřejnila i japonské ceny, kdy základní WRX S4 sedan startuje od 3.640.000 jenů (cca 725.300 Kč) a vrcholná verze STI Sport R EX od 4.340.000 jenů (cca 864.900 Kč). Levorg STI Sport R pak začíná od 3.990.000 jenů (cca 796.000 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
29. 11. 2021 07:58
Under ten edition = STI Sport R
Dokud pojedou na neúčinném CVT, pořád to budou motorové hrůzy. Jinak se mi to auto hodně líbí.