Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru představuje Imprezu Sport Hybrid, zatím jen pro Japonsko

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Subaru Impreza se na našem trh prodává pouze ve zvýšené drsnější variantě označované jako XV. Japonci však vůz legendárního názvu stále mají a nyní se začala prodávat rovněž varianta Sport Hybrid.

Na některých trzích Evropy je stále prodáván hatchback Subaru Impreza, u nás to však je pouze zvýšená varianta XV. Podobně je to i v případě dvojice Legacy a Outback, nám je dostupný pouze druhý jmenovaný. V Japonsku však mají ještě něco navíc, na tamním trhu se totiž začala prodávat Impreza s hybridním pohonem.

Technicky se jedná o klasický hybrid, který kombinuje atmosférický benzinový dvoulitr s výkonem 110 kW a elektromotor speciálně zakomponovaný do převodovky CVT, který má 10 kW. Samozřejmě nechybí ani baterie, stejně jako pohon všech kol.

Výrobce říká, že kombinace pohonných jednotek zajišťuje hladkou a lineární akceleraci. Průměrná spotřeba vozu přitom klesla pod pětilitrovou hranici, a to na 4,9 l/100 km. Baterie jsou v tomto případě uchovány pod podlahou zavazadlového prostoru.

Standardem pro vůz jsou asistenty v čele se systémem EyeSight. Adaptivní tempomat dostal režim Eco, který naplno využívá elektrické energie a snaží se co nejvíce zhodnotit regenerativní brzdění vozu.

Z hlediska vzhledu je Impreza Sport Hybrid výraznější než běžný vůz, má jiné nárazníky, střešní spoiler a výraznější prahové nástavce. Nechybí ani diodové světlomety. Čistě japonský model jde do prodeje 10. července, a to za cenu 2.505.600 jenů, tedy v přepočtu asi 490.000 Kč.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - Hammunasakra
22. 6. 2015 08:22
Re: Alfa Romeo
Víš že tohle je článek o Subaru Impreza žejo? >:-[]
Avatar - Well-being
22. 6. 2015 08:14
Alfa Romeo
vyrábí pohledná auta, ale tam bohužel veškeré její přednosti končí ...