Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Superb z hradu do Národního technického muzea

Ondřej Láník
Diskuze (29)
V roce 2004 Škoda Auto navázala na tradici poskytování vozu z produktové palety automobilky hlavě státu. Jeden z vysloužilých vozů bude k vidění v Národním technickém muzeu v Praze.

V roce 2004 Škoda Auto navázala na tradici poskytování vozu z produktové palety automobilky hlavě státu. Prezidentská kancelář využívala vozy se znaky Laurin&Klement nebo Škoda již v letech 1918 – 1963.

V zájmu uchování prezidentského speciálu i pro další generace se Škoda Auto a prezidentská kancelář dohodly na věnování prvního novodobého vozu Škoda Superb, který užíval prezident republiky Václav Klaus v letech 2004 – 2006, do sbírky Národního technického muzea v Praze. Tento vůz zaujme místo vedle dalších automobilových exponátů, které drahocenná sbírka muzea obsahuje.

Historickou zajímavostí byl požadavek prezidenta Masaryka na zvláštní vybavení, kdy do jeho vozu Škoda-Hispano Suiza bylo třeba namontovat speciální lampičky na to, aby prezident Masaryk mohl pracovat ve voze i za tmy. V současné době je to již standardní výbavou prezidentského speciálu.

Ondřej Láník
Diskuze (29)
11. 2. 2007 10:16
Ved to je faceliftovany Superb tak max. z roku 2006!!!
...ja se asi zvencnu...
7. 2. 2007 14:20
Re: ...
>:-[]
7. 2. 2007 14:11
Re: ...
To jako ze rumunskej prezident by se vozil v Loganu? A rakusani na STEYERu? Nebo rovnou na KTM-kach? A co Slovaci? Na cee'd nebo na Touaregech? Stejne jsou skodovky tady nejprodavanejsi auta. Kazdej narod ma jistou hrdost na sve vlastni veci, ale taky musi uvazit co je patricny a co ne. Nebo by mel snad prezident bravat oficialni navstevy na Plzen a dvacet deka vlasskeho salatu?
7. 2. 2007 11:57
Nová auta pro poslance: Aygo, C1 a 007
To jsou přece taky český auta, no nebo neé. Stejně v tom svým úřadě nepředvádějí žádný velký úspěchy. Tak proč maj ty blbečci jezdit v Audi a BMW, když si nezasloužej ani 30 let starýho Trabanta. Takový miniauta z Kolína, to by pro ně byl myslím luxus až dost.