Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supersport od Audi snad příští rok

Tomáš Votruba
Diskuze (54)
Úchvatný koncept Audi Le Mans, který jsme měli možnost vidět před dvěma lety na frankfurtském autosalonu, by se mohl objevit příští rok na trhu. Studie prý dostala u nejvyššího vedení zelenou.

Úchvatný koncept Audi Le Mans, který jsme měli možnost vidět před dvěma lety na frankfurtském autosalonu, by se mohl objevit příští rok na trhu. Studie prý dostala u nejvyššího vedení automobilky zelenou, minulou středu o tom informoval anglický magazín Auto Express.

Audi Le Mans zdědí platformu po Lamborghini Gallardo jakožto koncernovém bráškovi, bude mít pohon všech kol a dva motory. Základní jednotkou má být atmosferický osmiválec 4.2 FSI z Audi RS4, kde má výkon 309 kW. Druhou jednotkou bude špičkový desetiválec z gallarda s porcí okolo 500 koní.

Dokonce se uvažovalo o dieselovém motoru, ale podle šéfů Audi by to bylo spíše nevhodné. Částku, na které by mělo supersportovní kupé audi začínat, Auto Express odhaduje na 60 tisíc euro. Ve finále bude určitě vyšší. Co myslíte, jaké má Le Mans šance? Snad to nedopadne stejně jako s phaetonem od VW. Budou lidi supersport od Audi chtít?

Tomáš Votruba
Diskuze (54)
9. 5. 2005 20:41
GURU TEST GURU TEST
A je to tady a je to nanovo. Pozor, pozor, kdo střílí na růže, ať střílí bez opory. Každá rána se počítá. V testech je TEST PASSAT 2.0 TDI. Passat příběh pokračuje, Passat nekončí. APOŠTOL krás je tu zas. Passátní den.
9. 5. 2005 19:01
Re: U.S.S. Enterprise
Jo. Vesmír je malý.
9. 5. 2005 18:35
Re: PASSAT PASSAT PASSAT
9. 5. 2005 18:35
SUPER SPOT
Tohle je cesta co nikam nevede. Ani AUDI nechce určitě, aby někam vedla. Samozřejmě, že AUDI má na supersport. Nemá ovšem tyhle ambice naplňovat. Jenže to co tady píši já je něco úplně jiného než co projednávají na poradě, když otevřou kapitolu co dál. Takže, bude to tak, že ti co milují AUDI budou říkat - jo, MY vyrábíme i supersport. A my ostatní budeme říkat - jo, oni vyrábí i supersport. Tohle, to se mě netýká ani prakticky a ani teoreticky. Supersport mě zajímá tak málo, jako majitele jachty letadlová loď Enterprice - sleduje jen vlny.
9. 5. 2005 18:25
Re: Krtek dělá autoškolu – část XI. (Bismarck LeMans)
Jo, TO JE ono. Ty jsi ONO. Neumdlévající, zábavný, ali i poučný... tak bravo Lonesi. P.S. kolečkové brusle Seat... špica. Mein Bismarck von Hohenpassgolfen.