Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Bentley se pro Peking nezmění

David Bureš
Diskuze (7)
Bentley sice chystá pozměnit vzhled svého chystaného SUV, na pekingském autosalonu ale upravený vůz neuvidíme.

Bentley bude na dubnovém autosalonu v Pekingu vystavovat svůj koncept SUV, jehož vzhled byl v Ženevě ostře kritizován. Britská automobilka chce zjistit, jak na tento automobil budou reagovat potenciální čínští zákazníci.

Vzhled studie EXP 9 F nazvali mnozí šokujícím, a tak se krátce po její premiéře začaly ozývat hlasy přímo z Bentley, které tvrdily, že před zahájením sériové výroby tohoto SUV budou jeho křivky upraveny. Nyní, několik týdnů před zahájením automobilové výstavy v Číně, automobilka mluví trochu jinak.

Bentley teď říká, že v současnosti zjišťuje, co si o EXP 9 F myslí potencionální zákazníci z různých koutů světa. Z takového vyjádření se dá vyčíst, že pokud se v Číně (a v dalších státech) bude toto SUV líbit, objeví se v sériové výrobě bez rozsáhlejších změn. Prodej vozu bude zahájen nejspíše v roce 2015.

SUV z Crewe má zlákat především nové zákazníky ze Středního východu, Číny a Ruska, kde jsou automobily tohoto typu velice oblíbené. Automobilka v současnosti prodává velký sedan Mulsanne a modelovou řadu Continental, která tvoří většinu jejích tržeb. Podle názoru Bentley má SUV být vhodným doplněním nabídky. Britský výrobce luxusních vozů plánuje, že ročně prodá 3.500 až 5.000 exemplářů chystaného modelu.

Nejlidnatější stát světa je pro Bentley důležitým odbytištěm, během prvních dvou měsíců letošního roku zde automobilka prodala 324 vozů, o 66 % více než v lednu a únoru 2011. Čína tak v tomto období byla pro Bentley vůbec největším trhem. Američtí zákazníci si v průběhu letošního ledna a února koupili 251 aut této značky, o 29 % více než loni. Bentley za první dva měsíce roku 2012 na celém světě prodalo 894 automobilů, o celých 47 % více než v roce 2011.

Bentley není jediným výrobcem, který v blízké době chystá luxusní SUV. Maserati bude vyrábět vůz vycházející z konceptu Kubang, který představila loni na frankfurtském autosalonu. O SUV uvažuje také Lamborghini, které studii takového auta zřejmě poprvé ukáže na letošním pekingském autosalonu.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Hammunasakra
29. 3. 2012 01:27
Re: design
Psali si to sami (do tabletu ;-)
25. 3. 2012 20:45
Re: design
Koliks tam napsala?
25. 3. 2012 20:14
Re: design
Dnešní RR nemá s těmi klasickými nic společného, stačí se podívat na vzhled interiéru, přední světla, celkové proporce atd. atd. Bentley je mnohem více autentický, jako třeba Range nebo Aston...
25. 3. 2012 20:12
Re: design
A nejnovější Mini Country apod. se vám také zdají britštější než kdy dříve? Btw, naštěstí ten SUV Bentley ještě předělaj, tak doufejme...
25. 3. 2012 16:26
Re: design
Ja bych teda radsi bral RR od BMW nez Bentley od Audi. :-) A zas tak "nebritsky" mi Rolls neprijde.