Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Mercedes EQE vykresleno dle špionáží. Sourozence rozhodně nezapře

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilka Mercedes láká na premiéru velkého elektrického SUV EQS. Ještě před ní se pojďme podívat, jak asi bude vypadat jeho menší sourozenec.

Nový Mercedes-Benz EQS se světu slavnostně představí 19. dubna tohoto roku. Už nějaký čas není tajemstvím, že to zdaleka není jediná chystaná novinka stříbrných šípů poháněná elektrickou energií. V zákulisí se totiž intenzivně pracuje také na menším sourozenci s označením EQE.

Náš kolega a grafik Honza Lušovský prolustroval špionážní snímky tohoto vozu napříč sociálními sítěmi a vykreslil nám pravděpodobnou sériovou podobu. Protože už se auto povedlo zachytit takřka zcela odhalené s minimem maskování, lze předpokládat, že jeho práce nemá k sériovému vozu daleko.

Video se připravuje ...

Na finální podobu si však budeme muset počkat na závěr tohoto roku, kdy je očekávána slavnostní premiéra. Ale asi vás příliš nepřekvapí, že design novinky se značně inspiroval u sourozeneckých elektromobilů EQA a EQC.

Technické parametry zatím zůstávají tajemstvím, předpokládáme ale, že paletu pohonů bude SUV EQE sdílet se sedanem EQE. Základní verze by tedy měla nabídnout pohon zadních kol a elektromotor s výkonem 215 kW a 530 newtonmetry točivého momentu. Chystá se ale i silnější varianta se dvěma elektromotory a hlavně ostré AMG, u kterého očekáváme výkon 500 kW (671 k). Více se dozvíme již brzy!

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme